Генштаб про ситуацію на лінії зіткнення у Харківській області

Високою залишається вірогідність ударів по всій території України

Розпочалася триста дев’яноста доба російського широкомасштабного вторгнення. Ворожі війська продовжують вести наступальні дії - українські захисники за добу відбили 69 атак противника. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

“Минулої доби Російська Федерація продовжувала застосовувати тактику терору проти цивільного населення України. Обстрілюючи населені пункти, об’єкти критичної інфраструктури, противник повністю ігнорує закони та звичаї війни”, - йдеться у зведенні Генштабу.

На Слобожанському напрямку оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. Протягом доби ворог здійснив обстріли районів населених пунктів Червона Зоря, Стрілеча, Глибоке, Красне, Стариця, Вовчанськ, Колодязне, Кам’янка, Новомлинськ, Красне Перше, Дворічна, Западне і Кіндрашівка Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії. Також здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Веселе, Куп’янськ, Крохмальне, Піщане та Берестове Харківської області.

Високою залишається вірогідність ударів по всій території України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що заявлені росіянами успіхи на Харківщині в ISW не підтвердили. Експерти Інституту вивчення війни (ISW) не знайшли підтверджень просування російських військ до Осколу в районі Гряниківки. “18 березня російські джерела продовжували стверджувати, що російські сили просунулися на захід від Гряниківки (17 км на північний схід від Куп’янська) і що українські сили відійшли на західний берег річки Оскіл, але ISW не може підтвердити ці заяви”, – йдеться в документі ISW.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися