Ірина Верещук відвідала гуртожиток для переселенців у Харкові

Ірина Верещук з робочим візитом відвідала Харківщину

У межах робочої поїздки в Харківську область Віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук разом із начальником ХОВА Олегом Синєгубовим відвідали один із гуртожитків Харкова, де розміщують внутрішньо переміщених людей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА.

Віцепрем'єрка подякувала керівництву ХОВА та колективам установ Харківщини, які прийняли у свої гуртожитки вже 4 тисячі ВПО. 90% з цих людей – жителі Харківської області, які втратили житло і які приїхали звідти, де зараз обстріли.

Зокрема, посадовці оглянули Пункт Незламності, що розгорнуто в гуртожитку для ВПО. Пункт оснащений усім необхідним для перебування місцевих жителів під час тривалої відсутності світла. Крім того Ірина Верещук поспілкувалася із дітьми-переселенцями та вручила подарунки. 

"Видно, що гуртожитки забезпечені усім необхідним для нормального життя внутрішньо переміщених осіб, у тому числі людей з інвалідністю, людей похилого віку, родин з дітьми", – зазначила Ірина Верещук.

Олег Синєгубов подякував Віцепрем’єрці за увагу до потреб вимушених переселенців Харківщини, постійну допомогу та сприяння в залученні міжнародної підтримки.

"Ми щиро вдячні пані Ірині Верещук за усю роботу та допомогу. Окрема подяка міжнародним партнерам, які допомагали у забезпеченні гуртожитків для переселенців побутовою технікою, речами, гуманітарною допомогою і меблями", – зазначив Олег Синєгубов.

Нагадаємо, на сьогодні в Харківській області офіційно зареєструвалися 470 тисяч вимушених переселенців, з них 394 тисячі людей отримали статус ВПО після 24 лютого 2022 року. Понад 83 тисячі переселенців – це діти.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків’янам нагадали, коли обов’язково потрібно передавати показання лічильників газу

Чи потрібно передавати показання лічильника якщо у будинку ніхто тимчасово не мешкає? Таке питання дуже часто надходить до АТ "Харківгаз". У газовій компанії роз’яснили, чому мешканцям Харкова та області рекомендовано подавати показання щомісяця, інформують "Коментарі. Харків".

Відповідно до умов Кодексу ГРМ, споживачі природного газу з 1 по 5 число кожного місяця передають Оператору ГРМ показання газових лічильників. Якщо споживач не передав показання, споживачу нараховуються планові обсяги споживання газу.

"Тому рекомендуємо нашим клієнтам, за відсутністю споживання газу у домоволодінні, інформувати АТ "Харківгаз" про нульове використання газу шляхом щомісячної передачі попередніх показань лічильника", – зазначають в АТ "Харківгаз".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися