Додому повернули дітей, яких вивезли з міст Харківської області

Діти були вивезені з Харківської та Херсонської областей під час окупації.

До України вдалося повернути 15 українських дітей спільно з їхніми мамами та законними представниками. Це діти з міст Харківської та Херсонської областей, що були окуповані ще на початку війни. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Омбудсмена Дмитра Лубінця.

"Попри всі виклики, ми продовжуємо працювати, щоб українці мали змогу побачити рідних і бути на своїй землі. Так, станом на сьогодні, за даними Національного інформаційного бюро, на територію України повернулися 308 дітей", – написав Дмитро Лубінець.

Він також нагадав, що в разі порушення прав, незаконного переміщення/депортації вас і вашої родини, Ви можете звернутися до Офісу Омбудсмана:

- за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;

- на електронну пошту: [email protected];

- на гарячу лінію: 0 800 501 720;

- за телефоном: 044 299 74 08.

Окрім того, у разі депортації дитини можна заповнити онлайн-форму заяви "Повідомити про зникнення/депортацію/примусове переміщення дитини" на сайті "Діти війни" у розділі "Надіслати звернення в один клік".

picture

Під час робочого візиту в Харківську область Віцепрем'єр-міністр-Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук також порушила питання депортації українських дітей до росії.

Наразі відомо про 16226 депортованих дітей, з них 2161 є сиротами.

"Нам важко підтвердити депортацію, бо росія змінює імена та прізвища дітей, незаконно їх усиновлює, дітлахів розселяють по всій країні. Наразі підтверджено, що українських дітей утримують у 57 регіонах росії. Ми робимо все, щоб притягнути до відповідальності причетних – від водія автобуса до сімей, які незаконно їх усиновили", – зауважила Віцепрем'єр-міністр.

Вона також повідомила, що нині в Україну повернуто 323 дитини. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов наголосив, що кожен злочин російських агресорів проти цивільних має бути зафіксований, щоб притягнути винних до відповідальності.

"У Харкові та області є дані про вивезення і примусову депортацію 561 дитини. І наразі вже знаємо розташування ще 10 дітей на території рф. Але слід опрацювати інформацію приблизно ще про 215 дітей, знайти їх і зробити все можливе для якнайшвидшого повернення в Україну", – підкреслив Олег Синєгубов.

6tlUMVPNhmBlAy49Ph-YwZkHJ.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків’янам нагадали, коли обов’язково потрібно передавати показання лічильників газу

Чи потрібно передавати показання лічильника якщо у будинку ніхто тимчасово не мешкає? Таке питання дуже часто надходить до АТ "Харківгаз". У газовій компанії роз’яснили, чому мешканцям Харкова та області рекомендовано подавати показання щомісяця, інформують "Коментарі. Харків".

Відповідно до умов Кодексу ГРМ, споживачі природного газу з 1 по 5 число кожного місяця передають Оператору ГРМ показання газових лічильників. Якщо споживач не передав показання, споживачу нараховуються планові обсяги споживання газу.

"Тому рекомендуємо нашим клієнтам, за відсутністю споживання газу у домоволодінні, інформувати АТ "Харківгаз" про нульове використання газу шляхом щомісячної передачі попередніх показань лічильника", – зазначають в АТ "Харківгаз".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися