У Лозовій на Харківщині відкриють "Поле слави"

Наразі йде процес облаштування військового кладовища

У Лозовій планується відкриття сектору військових поховань під назвою "Поле Слави". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівського міського голови Сергія Зеленського. 

Як повідомляє міський голова Лозової, зараз спільно з родинами загиблих оборонців йде робота над облаштуванням сектору військових поховань під назвою "Поле слави", над встановленням мультимедійних об'єктів з інформацією про загиблих земляків, над Книгою пам'яті та сквером полеглим бійцям. У кожному навчальному закладі нині впорядковані куточки пам'яті про славетних випускників, які до останнього подиху боролися з російськими окупантами. 

"На жаль, є об'єктивні причини, що уповільнюють роботу із вшанування пам'яті. Про деяких бійців наразі складно зібрати вичерпну інформацію. Усі причетні служби та об'єднання дуже уважно і виважено підходять до деталей, бо тут немає права на помилку. Всі наші полеглі герої заслуговують максимальної уваги та шани.", - додав Сергій Зеленський.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про прохання харків'ян про відкриття кладовища для відвідувачів. Жителі Харкова просять відкрити для відвідування кладовище №17. Відповідне звернення зареєстроване на сайті петицій до влади Харкова, повідомляють "Коментарі. Харків". Автор звернення, Андрій Фурман, просить харківську владу знайти можливість виділити саперів для перевірки кладовища №17, щоб його відкрили для відвідування.  За словами автора, за даними працівників кладовища, там немає нерозірваних снарядів. “Потрібна лише нескладна робота з обходу саперів. Деякі могили зруйновано. Другий рік не вдається відновити. На цвинтар не пускають, до цвинтаря постійно приїжджають люди і змушені залишати квіти біля воріт”, - пояснив свою позицію автор звернення.  За петицію можна проголосувати протягом 90 днів за посиланням. Влада міста повинна розглянути звернення, якщо його підтримає понад 5000 осіб.

Читайте также