Мобілізація по-новому: які зміни планують запровадити

Громадянам запропонують вибір посади

В Україні планують запустити "смарт-мобілізацію". Ця система дозволить громадянам самостійно обирати спеціалізацію, на яку вони бажають мобілізуватись. Про це розповів віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, повідомляють “Коментарі. Харків” з посиланням на інформацію “РБК-Україна”. 

За словами Михайла Федорова, подібний пілот планують запустити "через місяць-два".

Чиновник розповів про головні новації, які передбачає пілотний проєкт. Планують реалізувати проєкт для операторів дронів. За умовами людина сама обирає, чи хоче стати оператором дронів, чи взагалі служити в роті ударних дронів. “Це може бути сапер, водій, всі посади будуть. Людина зможе подивитися, що це взагалі за підрозділ, рота, які зобов'язання, які в тебе є ризики, як ти будеш навчатися", - пояснив міністр.

Як працюватиме система: 

1. Людина не йде у ТЦК, а подає заявку онлайн.

2. Проходить онлайн-тест та зустрічається з рекрутером, отримує інформацію про умови служби.

3. Якщо людина підходить по характеристиках, проходить навчання, в якому знайомлять не просто з базовими речами, а розповідають, що таке ситуаційна обізнаність, фахові експерти з поля бою, які керують дронами. Там відбувається інший рівень навчання, і після цього людина вже потрапляє на поле бою.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що відбувається в Куп'янському районі. У Куп’янському районі останні дві доби пройшли відносно спокійно, але вже 29 жовтня було зафіксовано два обстріли. Війська рф завдали ударів артилерією по Куп’янську та Подолах.


Читайте также