Куди піти у Харкові: найцікавіші події січня

Огляд афіши Харкова на січень

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. "Коментарі" зібрали найцікавіші події, які заплановані на січень у Харкові. Через війну подій у місті не так багато, але є концерти, вистави, шоу, стендап та навіть швидкі побачення. Обирайте на власний смак і не сидіть вдома, але не ігноруйте повітряні тривоги та дотримуйтесь правил безпеки.


Вистава "Грінч проти супергероїв"

Злий Грінч живе у темній печері на самій вершині гори подалі від усіх, але ці "всі" готують грандіозне святкування нового року. Вони шумлять, все прикрашають і дико дратують. Хто б відмовив собі у задоволенні зіпсувати свято? Грінч вирішує вкрасти Санта-Клауса. Але на допомогу, як завжди, приходять супергерої, які покарають негідника і повернуть дітям дух Різдва. Дивовижна історія, яка занурить вас у чарівний світ дива та чудес. Казкові декорації, приголомшливі костюми, багатогранна та прониклива гра акторів подарує масу веселощів та незабутні емоції.

Коли: 3 січня, 16:00

Де: Fabrika.space, вул. Благовіщенська, 1

Вартість: від 150 грн

Квитки за посиланням


Вистава "Казки Оле-Лукойє"

Під час дійства ви поринете до чарівного світу творів видатного письменника Ганса Крістіана Андерсена – на виставу "Казки Оле-Лукойє". Тут, на горищі, ви познайомитесь із бешкетною Ідою, прагматичним Радником, мудрим Вуличним ліхтарем, Риб’ячою головою і ще з багатьма колоритними героями. Поспіваємо, пограємо, а між тим, поспілкуємося і на важливі теми. Вистава призначена для сімейного перегляду з дітьми від п’яти років.

Коли: 5 січня, 14:00, 7 січня, 11:00 та 14:00 

Де: Art Area ДК, вул. Чернишевська, 13 та Центр культури та мистецтва, вул. Пушкінська, 62

Вартість: 250 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Мавка" 

Прем'єрна вистава від славетних колективів театру дітей "Тимур", та зразкового ансамблю танця "Джерельце". Справжнє українське диво на різдвяні свята. Добре відомий сюжет з творів Лесі Українки,  який в наш час став відомий всьому світові завдяки однойменному анімаційному фільму. Частина коштів від продажу квитків йде на підтримку волонтерських проєктів. 

Коли: 5, 6, 7 січня, 11:00 та 14:00

Де: Арт-Сховище Культура, майдан Героїв Небесної Сотні, 19а

Вартість: від 190 грн

Квитки за посиланням 


Побачення наосліп у Харкові 25+

Це як у американському кіно: 10-12 побачень за 1 вечір, відомий за фільмами "Метод Хітча", "Доктор Хаус" та іншим. Приходять хлопці та дівчата на вечірку, щоб познайомитись один з одним, знайти свою половинку, нових друзів або весело провести час. Усі сідають за столи по 2 людини (хлопець та дівчина). На знайомство у кожної пари є 5-7 хвилин. Потім дівчина залишається сидіти на місці, а хлопець переходить до наступного за номером столу. Дівчата сидять за столиками, чоловіки пересідають за сигналом ведучого заходу. У кожного учасника є своя анкета, у якій він відмічає особу протилежної статі, який (яка) йому сподобалась (сподобався). Тут Ви можете зустріти різних людей: від власника компанії до вільного художника. Бо питання відносин є актуальним для всіх незалежно від віку та доходу. Пригадуєте гру "Кохання з першого погляду"? Як і у цій грі, після вечірки Ви отримаєте повідомлення, з якого дізнаєтесь з ким співпали Ваші симпатії. Після заходу впродовж 24 годин всі отримують свої результати. У вартість квитка включені напої та фуршет.

Коли: 7 січня, 16:00

Де: Bar-restaurant "Taco Loco", вул. Сумська 17

Вартість: 590 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Шафа, двері, шифоньєр"

Неймовірна історія життя трьох сімейних пар, котрі живуть поруч  в одному будинку, і навіть не уявляють, що коять дружини коли чоловіків немає вдома. Іронічна вистава про сімейні стосунки, наповнена пікантним гумором, легкою еротикою та анекдотичними ситуаціями. 

Коли: 7 січня, 18:00

Де: Fabrika.space, вул. Благовіщенська, 1

Вартість: від 300 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Гаррі Поттер та Загублений ліс"

Захоплююча історія про дивовижні пригоди хлопчика-чарівника. По дорозі в магічну школу  Хогвартс, Гаррі зі своїми друзями Герміоною і Роном потрапляють в загублений ліс. Там їм доведеться застосувати всі свої знання, щоб впоратися з  найнебезпечнішим темним магом у світі - лордом Волан-де-Мортом. Вас знову чекають небезпечні і захоплюючі пригоди, чари, вірні друзі і чарівний світ Гаррі Поттера. 

Коли: 12 січня, 16:00

Де: Fabrika.space, вул. Благовіщенська, 1

Вартість: від 150 грн

Квитки за посиланням 


Концерт Stephan Barnem

Поринемо у вайб фестивалю з "Light show performance" та італьйсиким хедлайнером, який є яскравим представником Melodic Techno! Стефан Барнем — відомий італійський діджей і продюсер Melodic Techno. Має релізи на  таких лейблаз як Siamese, Ellum, Kompakt, SCI+TEC та його власний Encants. Його треки грають Adriatique, Maceo Plex, Solomun, Tale Of Us, Richie Hawtin, John Digweed та інші. Грав на таких відомих майданчиках: Pacha на Ібіці, ADE, Off Sonar, B018 у Дубаї, D.Edge у Сан-Паулу, Torre Titanium у Сантьяго, LAB у Мадриді та XXXPerience Festival у Бразилії.

Коли: 12 січня, 17:00

Де: Bla Bla Bar, вул. Академіка Павлова, 271

Вартість: від 300 грн

Квитки за посиланням


Вистава "Квартал червоних ліхтарів"

Якщо Ви потрапите на цю комедію, то Вас неодмінно накриє хвиля сміху. Спочатку легка усмішка, далі все більше і більше, а до фіналу акторські репліки тонуть в глядацькому сміху.

Коли: 12 січня, 18:00

Де: Fabrika.space, вул. Благовіщенська, 1

Вартість: від 300 грн

Квитки за посиланням


Театр Ляльок. "Чарівна каблучка"

Добре, коли до людини з добрим серцем і чистою душею потрапляє в руки чарівне кільце, здатне виконати будь-яке бажання... Добре, коли поряд є вірні друзі... І мама, що любить... Але як на зло, завжди знайдеться якийсь злісний чортик, який бажає все зіпсувати! Вистава для дошкільного та молодшого шкільного віку (рекомендовано для дітей віком від 4 до 10 років).

Коли: 13 січня, 12:00

Де: Центр культури і мистецтв, вул. Пушкінська, 62

Вартість: 200 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Хлібне перемир’я"

П’єса, без перебільшення, видатного харків'янина і сучасника Сергія Жадана вперше прозвучала саме зі сцени театру ім. Шевченка у виконанні автора. І от, рік потому, митець презентує її вже у вигляді вистави. Зав’язка "Хлібного перемир’я" проста: Донбас, літо 2014-го, у двох братів, Толіка й Антона, помирає мати, і вони в умовах воєнного часу шукають можливостей "по-людськи" її поховати. А далі – самі лише знаки: підірваний міст між двома частинами їхнього містечка, глухоніма жінка, яка прийшла відспівувати маму, вагітна і небіжчиця в одному домі, поштар без пошти… Здійснемо спробу декодувати все це у виставі.

Коли: 13 січня, 15:00

Де: ЄрміловЦентр, майдан Свободи, 4

Вартість: 250 грн 

Квитки за посиланням 


Мюзикл "HOTEL"57": секстет колишніх"

Самотній чоловік, який знедавна керує власним готелем, обманом запрошує своїх "Екс" подружок до готелю, задля участі в авторському експерименті. 

Експеримент полягає у диференціації "не ідеальних" рис колишніх, щоб у майбутньому, не допуститись помилки і не зіштовхнутись з ними знову. На його думку, саме відокремлення вад колишніх допоможе йому знайти ідеальну жінку! Та чи погодяться дівчата на цей експеримент? Дізнаєтесь незабаром.

Коли: 14 січня, 18:00

Де: Театрально-концертний центр, вул. Сумська, 25

Вартість: від 300 грн 

Квитки за посиланням


Жадан і Собаки. Презентація альбому "Радіопромінь"

Гурт у благодійному зимовому турі містами України з презентацією свого нового альбому "Радіопромінь". Тож запрошуємо вас долучитися до рок-н-ролу. Музиканти зіграють нові, старі та ще не дописані композиції із золотих запасів колективу. Спеціальною гостею зустрічі стане фантастична співачка Марта Липчей, тож це буде ексклюзивна програма, в межах якої буде презентовано кілька спільних пісень. Не прогавте вечір, наповнений натхненням і добрими справами. Частину прибутку з туру традиційно передаємо на підтримку українського війська.

Коли: 16 січня, 18:00

Де: паркінг ТРЦ Nikolsky, вул. Пушкінська, 2а

Вартість: 550 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Життя синьої rose"

Вистава створена за мотивами п’єси Теннессі Вільямса "Скляний звіринець". Вона відкриває перед глядачами світ, де кожен момент життя відбивається в ілюзорній крихкості скла. Ця п’єса - спогад розповідає про звичайну родину, що переживає важкі часи. Тут правда і вигадка тісно переплітаються, змушуючи нас переживати разом з героями цієї надзвичайної історії почуття, які будуть актуальні завжди - любов, біль та самотність. Запрошуємо Вас у цей крихкий лабіринт людського внутрішнього світу, де ми можемо знайти відповіді на важливі питання про себе. Знайти себе справжнього, звільнитися від минулого, навчитися пробачати і прийняти себе. Ця дивовижна історія нагадає Вам, що навіть у темні часи кожен з нас може знайти світло і надію.

Коли: 17 та 25 січня, 17:00

Де: ЄрміловЦентр, майдан Свободи, 4

Вартість: 300 грн

Квитки за посиланням


Вистава "Марабу.Жахи". Прем'єра!

"Марабу.Жахи" - це вистава, де події, наче кадри кіноплівки, змінюють одна одну на карколомній швидкості. Безмежна Африканська савана, переповнений футбольний стадіон, темний колодязь в гаражі дядька, кислотні клуби, далека Південна Африканська Республіка, палата в хоспісі - звичайні місця для одного дня з життя Роя Стренга - продукту панельних районів великого міста, де кожен має боротися за своє місце під сонцем. Його переслідують жахи, жахи минулого - де гнів, сором, любов, страх та вина змішалися в заплутаний клубок, який не дозволяє йому вирватися за межі лікарняного ліжка. У виставі грають: Олександр Плехун, Ольга Солонецька, Олексій Дубінін, Віктор Єрмоленко, Дарія Ждан, Валерія Григор'єва, Юрій Мережко, Катерина Літвінова. 

Коли: 18 січня, 17:00

Де: Art-Area ДК, вул. Чернишевська, 13

Вартість: 300 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Академія сміху"

"Академія сміху" - гостро-сатиричний памфлет на тему вічного протистояння мистецтва та влади. Японський драматург Кокі Мітані запропонував доволі оригінальний погляд на цю майже тисячолітню дуель. Два актора, два світи і мистецтво, яке в результаті перемагає? Зрештою, відповісти на це запитання прийдеться глядачу. Режисер: Сергій Москаленко. У виставі діють: Олександр Плехун та Віктор Єрмоленко.

Коли: 19 січня, 17:00

Де: ЄрміловЦентр, майдан Свободи, 4

Вартість: 250 грн

Квитки за посиланням 


Музика радіо та кіно Франції, Іcпанії, Італії

В концерті приймають участь заслужені артисти та діячі мистецтв України, лауреати міжнародних конкурсів - провідні артисти філармонії.

Коли: 19 січня, 18:00

Де: EVOhub, вул. Коцарська, 2/4

Вартість: від 160 грн

Квитки за посиланням 


Концерт SHUMEI "Комета"

Молодий співак з харизматичним вокалом Олег Шумей (SHUMEI) за декілька тижнів до повномасштабного вторгнення росії на територію України випустив свою дебютну пісню, яка зараз є одним з музичних рупорів для українського суспільства. Його пісні та кавери слухають на фронті, на патріотичних заходах, у середовищі української діаспори за кордоном.

Коли: 19 січня, 19:00

Де: Radmir Club, вул. Академіка Павлова, 271

Вартість: 500 грн

Квитки за посиланням


Гурт "Пиріг і Батіг". Коляда

У січні музиканти завітають до Харкова, щоб відіграти святкову програму на завершення благодійного туру деокупованою Харківщиною. Звучатимуть українські колядки, наш сакральний пісенний спадок, а також трохи композицій з альбому "Зелений", покладеного на поезію Богдана Ігора Антонича. Обіцяємо: буде щемко, але радісно, дуже по-зимовому, але — тепло. Якщо ви вже чули хлопців вживу, то розумієте про що ми. А якщо ні — то не баріться з квитками! Вартість квитків на вході у день концерту буде 400 грн.

Коли: 19 січня, 19:00

Де: Art-Area ДК, вул. Чернишевська, 13

Вартість: 300 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Венздей". Прем'єра!

Похмура і дуже розумна дівчинка Венздей народилася в вельми незвичайній родині Аддамс, яка відрізняється від простих людей своєю екстравагантністю та екстраординарними здібностями, а також своєрідним та лякаючим способом життя. Венздей підросла і тепер змушена вирушити на навчання в академію Nevermore, де студентка не стільки приділяє час навчанню, скільки розгадці жахливих давніх таємниць. Неперевершена  режисура Дмитра Рачковського ,чарівні декорації, приголомшливі костюми, багатогранна та прониклива гра акторів перенесе вас в таємничу школу Nevermor   та подарує незабутні емоції на довгий час. Вистава з елементами хоррору. Для дітей 8+

Коли: 20 січня, 15:00

Де: Fabrika.space, вул. Благовіщенська, 1

Вартість: від 150 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Возлюби ближнього свого"

Кожен із них мав минуле, сповнене щастям, теплом та надією на світле майбутнє. Але в одну мить вони стали вигнанцями, які вимушені знаходити свій шлях у новому світі. Їх буття — це недовіра, лінійні кордони, неспокій сну, охоронці та погоні, тимчасові притулки та загроза бути спійманим. Для них, кожен новий день — це збіг випадковостей, сліпа примха долі, з ласкавої руки якої настане ще один ранок. Вони були викинуті за рамки закону та давно втратили надію на повернення, але єдине, чого в них не можна відібрати — це права любити. Тому, єдине, що їм залишилося — віддати свої серця та душі одне одному, незважаючи на лиху годину, морок оточення та загрозу втратити власне життя та волю. Це історія про тих, кого ніхто не приймає, та про тих, на кого завжди чекають…

Коли: 20 січня, 17:00

Де: ЄрміловЦентр, майдан Свободи, 4

Вартість: 250 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Вій"

Найважче у житті встояти перед спокусою. Та чи завжди покаяння позбавляє кари? Наймістичніша історія про найпотаємніші та найтемніші куточки людської душі. Налякати сучасного глядача важко, але… багатогранна та прониклива гра акторів, моторошні декорації, вражаюча постановка не залишить байдужим жодного глядача і ви не помітите, як мороз пробігає у вас за коміром.

Коли: 20 січня, 18:00

Де: Театрально-концертний центр, вул. Сумська, 25

Вартість: від 300 грн

Квитки за посиланням 


Музична формація "Sforssando"

Музична формація "Sforssando" це успішна колаборація сучасних, молодих, талановитих митців. В програмі шедеври класичної та сучасної музики. Перед початком заходу квиток (! за наявності місць) має єдину ціну - 250 грн, сплачується тільки за готівковий розрахунок та надається без вибору місця.  

Коли: 20 січня, 18:00

Де: EVOhub, вул. Коцарська, 2/4

Вартість: 240 грн

Квитки за посиланням 


Театр Ляльок. "Цяточка"

''Цяточка'' - це мудра та весела казка найвідомішої казкарки Нідерландів, лауреатки Золотої медалі Г. К. Андерсена, Анни Шмідт, творчість якої знають та люблять по всьому світу. Її приголомшлива уява створила світ, сповнений гумору, чудових перетворень та дивовижних таємниць. Там живуть казкові герої, які чимось нагадують батьків, друзів, сусідів, але разом із тим вони абсолютно чарівні! Зазирнемо ж у цей світ, тим більше, що зустрічі зі своїм глядачем вже чекає ще одна загадкова гостя – принцеса, яка має незрозуміле ім'я Цяточка, яка…

Коли: 21 січня, 12:00 та 14:00

Де:  Центр культури і мистецтв, вул. Пушкінська, 62

Вартість: 200 грн

Квитки за посиланням 


Шоу-концерт "Дім Дракона"

Музика з легендарних серіалів "Дім Дракона" та "Гра престолів" з кінопроекцією у виконанні камерного оркестру "Cappella Pergolesi". У концертній програмі застосовані синтезовані тембри органу та фортепіано. Вперше в Україні, живий звук. Пориньте у таємничий світ Вестеросу!

Коли: 21 січня, 18:00

Де: Fabrika.space, вул. Благовіщенська, 1

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням


Акустичний концерт "Rock залежність"

Це нове звучання ваших улюблених рок-хітів у сімфонічному форматі, яке ввібрало в себе всю мелодійність та різнобарвне емоційне відчуття суті. На вас чекають смачні креативні ідеї, які знайдуть відгук у серці кожного. Ви почуєте відомі композиції під акустичний супровід та вокал від професійних музикантів. На вас чекають хіти Scorpions, Falling in reverse, Skillet, Five Finger Death Punch, Linkin Park, Papa Roach, Lordi, Rammstein, Nightwish, Evanescence, No Doubt, Slipknot, 30 sec to mars, Metallica  та багато іншіх.

Коли: 26 січня, 18:00

Де: Fabrika.space, вул. Благовіщенська, 1

Вартість: від 200 грн

Квитки за посиланням


Концерт "Моя чарівна леді та привид опери"

На вас чекають найяскравіші фрагменти з всесвітньо відомих мюзіклів ХХ століття в органно-вокальному виконанні: Фредерік Лоу "Моя чарівна леді", Леонард Бернстайн "Вестсайдська історія", Ендрю Ллойд Веббер "Коти", "Ісус Христос суперзірка", "Привид опери". 

Коли: 26 січня, 18:00

Де: Харківська філармонія. (Органна зала), вул. Римарська, 21

Вартість: від 180 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Нехай щастить!". Прем'єра!

Вистава була створена в прифронтовому Харкові саме в той час, коли місто обстрілювали майже щодня... Жили собі, були собі Дід та Баба. І був у них онучок Іванко. Майже як у казці... І раптом прилетіли ворожі літаки і почали скидати бомби на Діда та Бабу. І тоді онучок Іванко взяв рогатку, виліз на велике дерево і шишками з рогатки почав збивати ворожі літаки... Що було далі – приходьте подивитись. І посміятись. Бо, попри все,  гумор і сміх – така ж важлива зброя , як і Іванова рогатка. 

Коли: 28 січня, 16:00

Де: Art-Area ДК, вул. Чернишевська, 13

Вартість: 400 грн

Квитки за посиланням 


Орган та опера

За пультом органа - Заслужена діячка естрадного мистецтва України, композиторка, аранжувальниця, лауреат міжнародних конкурсів і фестивалів, викладачка  Одеської національної музичної академії ім. А.В. Нежданової -  ОЛЕНА УДРАС. В концертi приймають участь: контртенор, соліст Львівського Національного театру опери та балету – СТАНІСЛАВ ЦЕМА. Сопрано, солістка Дніпропетровського Академічного театру опери та балету – ТЕТЯНА ЛИСЕНКО.

Коли: 28 січня, 18:00

Де: Харківська філармонія (Органа зала), вул. Римарська, 21

Вартість: від 180 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Свінгери"

Абсолютно різні люди збираються на свінгер-вечірку. Там вони хочуть добре провести час і спробувати щось нове, хай навіть трохи дивним способом, адже зрада на очах один одного, на думку героїв, це зовсім і не зрада. Вистава "Свінгери" заставить вас подумати та посміятися та над досить важливими темами сьогодення.

Коли: 28 січня, 18:00

Де: Fabrika.space, вул. Благовіщенська, 1

Вартість: від 300 грн

Квитки за посиланням 


Гурт "СКРЯБІН" & Юрко Юркеш Юрченко

Творчість Андрія Кузменка,  щирого патріота України і завзятого борця за правду, вже давно живе у серцях українських людей, а на сьогодні є  одним із провідників в історію українського духу і культури для усього світу. Гурт "Скрябін " з приходом нового соліста Юрка Юркеш Юрченка отримав нове дихання. "Для мене головне — передати сам настрій, позив цих пісень так, як це бачив Кузьма. Всі вони вже зіграні та переграні, тому наше завдання донести саме емоцію. Мені в піснях Скрябіна це й подобається: що в них є повний спектр емоцій від смішного до такого, що ти просто плачеш" — розповів Юркеш. Зі сцени прозвучать найкращі пісні та хіти: "Сам собі країна" , "Люди, як кораблі", "Мовчати", "Старі фотографії", "Місця щасливих людей", "Мам", "Спи собi сама" та багато інших.

Коли: 28 січня, 19:00

Де: resto&music hall PROBKA, вул. Сумська, 3

Вартість: 500 грн

Квитки за посиланням 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися