Що відбувається зі світлом на Харківщині – коментар НЕК "Укренерго"

Через обстріл Харківської області є пошкодження мереж.

Наразі виробництво електроенергії забезпечує потреби споживачів. Однак гідроелектростанції працюють зі зниженою потужністю, щоб зменшити наслідки підриву росіянами Каховської ГЕС. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію НЕК "Укренерго".

Триває літня ремонтна кампанія на енергоблоках теплових електростанцій. Тому в енергокомпанії просять перенести використання потужної техніки з вечірніх годин на ніч та день, щоб зменшити навантаження в енергосистемі та полегшити її балансування.

У Харківській області через вечірні та нічні обстріли є пошкодження у розподільчих мережах, ремонтні бригади почнуть відновлення після отримання дозволу від військових.

Бригади обленерго продовжують відновлювати живлення у Харківській та Сумській областях: за добу повернено енергопостачання понад 7 тис. споживачів на Харківщині та майже 500 споживачів на Сумщині.

"Допомогти збалансувати енергосистему, особливо у вечірні години – з 19:00 до 22:00 – допоможе розумне споживання електроенергії. Його правила прості: переносьте використання потужної техніки з вечірніх годин на день або ніч, не вмикайте кілька потужних приладів одночасно та вимикайте світло, виходячи з кімнати", – зазначили в Укренерго.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківському районі не курсуватимуть електропоїзди – на заміну вийдуть автобуси (розклад)

З 12 по 30 червня залізничне сполучення між станцією Дергачі та зупиночним пунктом Нова Козача буде відмінено у зв'язку із проведенням запланованих будівельно-монтажних робіт на перегоні Дергачі – Слатине. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Дергачівської міської ради.

На цей період для зручності громадян запускається автобусний маршрут м. Дергачі (пл. Привокзальна) - смт Козача Лопань (із виїздом/заїздом у Харків першого та останнього рейсу). Графік автобусного маршруту можна подивитися за посиланням.

Ігор Терехов відреагував на скандал з підписанням петиції за платний проїзд у метро

Мер Харкова зазначив, що проїзд у метро залишається безкоштовним

Харківський міський голова Ігор Терехов відреагував на примус співробітників КП "Харківський метрополітен" підписувати документ на підтримку запровадження платного проїзду. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. На нараді мер нагадав, що Харків залишається єдиним містом в Україні, де запровадили безкоштовний проїзд.

Що буде з керівництвом метрополітену, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися