На Харківщині деякі роботи виконують у посиленому режимі: що відомо

Щоб повністю відновити електропостачання у населеному пункті, знадобиться ще близько місяця

У Харківській області роботи з відновлення електропостачання ведуться в посиленому режимі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

В Ізюмському районі фахівці “Харківобленерго” підключили до електромережі майже половину села Студенок Оскільської громади. Завдяки спільним зусиллям рятувальників, саперів та енергетиків вдалося відремонтувати високовольтну лінію, яка живить село, а також 40% внутрішньої мережі 0,4 кВ.

Щоб повністю відновити електропостачання у населеному пункті, знадобиться ще близько місяця.

За час активних бойових дій пошкоджень зазнали майже всі будівлі села. З 1600 будинків повністю зруйновано 240. До початку повномасштабного вторгнення тут проживало 1450 людей. Під час окупації залишалося 48 жителів, зараз — понад 480 осіб.

Паралельно з роботами в Студенку енергетики розпочали ремонтувати мережі у знеструмленому селі Співаківка, куди також поступово повертаються люди, повідомили у “Харківобленерго”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що заступник технічного директора АТ "Харківобленерго" Олександр Кишинський розповів про головні перешкоди для швидшого відновлення електропостачання в населених пунктах, знеструмлених через війну.

Основні перешкоди - великий відсоток пошкодженого обладнання, щільна замінованість території та постійні обстріли. За словами представника компанії, найбільші пошкодження електромережі були зафіксовані в Ізюмському, Чугуївському та Харківському районах. Найбільша кількість не підключених населених пунктів нараховують в Ізюмській громаді.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися