Чому на Харківщині повільно відновлюють електропостачання

Знеструмленими залишаються 99 населених пунктів Харківської області

Заступник технічного директора АТ "Харківобленерго" Олександр Кишинський розповів про головні перешкоди для швидшого відновлення електропостачання в населених пунктах, знеструмлених через війну. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби компанії. 

Основні перешкоди - великий відсоток пошкодженого обладнання, щільна замінованість території та постійні обстріли. За словами представника компанії, найбільші пошкодження електромережі були зафіксовані в Ізюмському, Чугуївському та Харківському районах.

Найбільша кількість не підключених населених пунктів нараховують в Ізюмській громаді. Йдеться про південний напрямок - це села Студенок, Букине і т.д. Уже понад три місяці сапери не можуть пройти цю ділянку до кінця. Швидкість обстеження - 60-100 метрів на день, хоча розрахунків ДСНС тут більше, ніж достатньо. Ще один важкий напрямок - Гракове, Мосьпанове, Чкаловське в Чугуївському районі. “Пошкодження там надзвичайно великі. Як і замінованість території. В тому районі підірвалося вже 4 одиниці спецтехніки для розмінування", - зазначив Олександр Кишинський.

Заступник технічного директора обленерго підкреслив, що у першу чергу сапери та енергетики працюють над відновленням електропостачання  там, де живуть люди. Зокрема, наразі триває робота у наступних населених пунктах:

  • Мосьпанове (Малинівська громада),

  • Студенок, Співаківка, Заводи (Оскільська громада),

  • Вітрівка (Балаклійська громада),

  • Велика Комишуваха, Курулька (Барвінківська громада),

  • Старий Салтів (Старосалтівська громада),

  • Уди, Костянтинівка, Андріївка (Золочівська громада),

  • Черкаські Тишки, Руські Тишки (Циркунівська громада),

  • Прудянка, Руська Лозова (Дергачівська громада).

Через постійні обстріли поки що неможливо відновити електропостачання у таких населених пунктах, як Гур'їв Козачок та Сотницький Козачок в Золочівській громаді, де до державного кордону всього 200 метрів. 

У компанії нагадали, що станом на 9 травня 2023 року знеструмленими залишаються 99 населених пунктів Харківської області та 26,1 тис. споживачів (особових рахунків). 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як харків'янам дізнатися про причини вимкнення світла.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися