В Ізюмі перебуває до 1500 дітей, умови проживання складні - мерія

Загалом у зруйнованому місті наразі проживає до 17 тисяч людей.

Станом на четвер, 22 вересня, в зруйнованому російськими загарбниками Ізюмі склалася надзвичайно складна ситуація. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на брифінг заступника мера Володимира Мацокіна.

За його словами, знищено практично 90% інфраструктури міста, немає електро- та газопостачання. Ситуація майже апокаліптична - у центральній частині міста люди не проживають, там багатоквартирні будинки зруйновані на 80-90%. Ситуація із приватним житловим сектором трохи краща, однак там потрібно перевіряти умови.

У мерії повідомили, що у місті немає електроенергії, зруйновано газопровід, газонапірні станції, не працює система теплозабезпечення.

Через масштабні руйнування люди живуть у надскладних побутових умовах. "Електрики в місті сьогодні немає на 100%. Водопровід не працює, каналізація не працює. Газ надходить лише в один район міста, і це покриває 20% населення. Газ надходить у такому режимі, що для того, щоб закип'ятити чайник, треба десь 20 хвилин", - розповів чиновник.

Зараз люди рятуються за рахунок колодязів, джерел, які є в місті. Технічні потреби забезпечують водою з Сіверського Дінця, але до нього ще треба дістатися, тому що місцевість замінована.

Він зазначив, що евакуації мешканців Ізюма на зимовий період не вдасться уникнути. Чиновник також повідомив, що в Ізюмі наразі живе 15-17 тисяч людей, серед них півтори тисячі дітей. Діти не навчаються, адже немає електроенергії та інтернету. До деокупації міська влада приблизно оцінювала, що з міста не виїхали 12-20 тисяч мешканців.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що деяким жителям деокупованих територій надають кімнати в гуртожитках Харкова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися