Який населений пункт на Харківщині повністю розмінували

Під час виконання робіт у Циркунах загинули двоє саперів

У Харківській області триває робота з розмінування територій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Уже повністю зачистили від вибухонебезпечних предметів село Циркуни Харківського району. За словами директора Департаменту цивільного захисту ХОВА Івана Сокола, розмінування населеного пункту розпочали у травні поточного року.

У населеному пункті щодня працювали до 20 розрахунків вибухотехніків. Працювали на території понад 750 га. До роботи також залучали кінологічні розрахунки та дві одиниці спецтехніки.

За словами представника ХОВА, сапери першочергово зачистили дороги, будівлі навчальних і медичних закладів, а також місця масового скупчення людей. Після завершення розмінування на першочергових локаціях сапери перейшли до розмінування ліній електропередач, інфраструктурних об'єктів та житлового сектору. 

Під час виконання робіт у Циркунах загинули двоє саперів, ще один вибухотехнік отримав поранення.

Директор Департаменту цивільного захисту ХОВА розповів, що за час повного розмінування Циркунів підрозділи саперів виявили та знешкодили понад 1500 вибухонебезпечних предметів, серед яких є:

  • протитанкові міни,

  • залишки боєприпасів до реактивних систем залпового вогню,

  • різні види протипіхотних мін тощо.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на деокупованих територіях Куп'янського району Харківської області оголосили проведення обов'язкової евакуації населення. Детальніше про підготовку до евакуації населення та як повідомити про бажання виїхати з небезпечного району, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися