Яку допомогу можуть отримати підприємці у Харкові

Протягом січня-квітня 2023 року у Харкові припинили діяльність 4 011 фізичних осіб-підприємців

У Харкові станом на 1 травня кількість фізичних осіб-підприємців склала 119 020 осіб. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку з посиланням на Головне управління Державної податкової служби в Харківській області розповіли, що станом на початок року в Харкові працювало 119 743 ФОП. Протягом січня-квітня 2023 року припинили діяльність 4 011 фізичних осіб-підприємців. За вказаний період перемістили бізнес з Харкова та змінили свою податкову адресу на іншу область або територіальну громаду протягом цього ж періоду 317 ФОП. 

При цьому протягом січня-квітня 2023 року офіційно зареєстрували свій бізнес 3 412 фізичних осіб-підприємців. Також 407 ФОП обрали Харків у якості нової локації для своєї діяльності та змінили свою податкову адресу.

У департаменті нагадали, що харків’яни можуть: 

  • подати заявку на отримання грантів “єРобота”для створення та розвитку власного бізнесу,

  • скористатися пільговими кредитами урядової програми “Доступні кредити 5-7-9%”. 

Крім того, ветерани та члени їхніх сімей можуть подавати заявки на державні гранти в рамках проєкту “єРобота” для розвитку або створення бізнесу. Підприємці можуть отримати кошти від міжнародних донорів у рамках програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України”, Міжнародної організації з міграції та інших міжнародних інституцій.

Також фінансову підтримку підприємцям надає міська рада, яка здійснюється шляхом компенсації відсоткової ставки за кредитами, отриманими підприємцями для розвитку свого бізнесу. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, у які регіони переїжджають підприємці з Харкова.


Читайте также