З Харкова переїжджає бізнес: які регіони обирають підприємці

Відновили роботу на нових локаціях 102 суб’єкти господарювання

За Програмою релокації підприємств повністю чи частково до інших регіонів України перемістили потужності 210 суб’єктів господарювання Харкова. З них 143 юридичні особи та 67 фізичних осіб-підприємців. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку з посиланням на дані Міністерства економіки України розповіли, що станом на 25 квітня відповідні заявки подали 387 суб’єктів господарювання міста Харкова. Заявки для участі в державній програмі подали 271 юридична особа та 116 фізичних осіб-підприємців.

Відновили роботу на нових локаціях 102 суб’єкти господарювання. Крім того, 128 підприємств відмовилися від запропонованої локації та чотири вже повернулися до Харкова (підприємства легкої промисловості та металообробки, галузі стоматології). Найбільше підприємств перемістилося до Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Хмельницької та Чернівецької областей.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що станом на 1 квітня у Харкові зареєстровано 118,9 тис. фізичних осіб-підприємців (на 1 січня 2023 року - 119,7 тис. осіб).

У Головному управлінні Державної податкової служби у Харківській області повідомили, що протягом першого кварталу 2023 року припинили діяльність 3104 фізособи-підприємця. До того ж від початку року 276 фізичних осіб-підприємців перемістили бізнес з Харкова та змінили свою податкову адресу на іншу область або територіальну громаду. 

При цьому, протягом першого кварталу 2023 року офіційно зареєстрували свій бізнес майже 2,5 тис. фізичних осіб-підприємців.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися