Фірма з оточення директора Харківського метрополітену отримає 10 мільйонів за турникети

Попередній підрядник також був з оточення директора і перемагав у тендерах протягом кількох років

КП "Харківський метрополітен" платитиме майже 10 мільйонів гривень за обслуговування турнікетів. Про деталі угоди розповіли у Харківському антикорупційному центрі з посиланням на сайт "Прозорро".

Згідно документації, угода з ТОВ "НВП "Программетр" вартістю 9,7 мільйонів гривень укладена щодо послуг з технічного обслуговування пристроїв автоматизованої системи оплати проїзду в метрополітені.

"Йдеться про огляд перевірки та працездатності автоматичних контрольних пунктів раз на тиждень, огляд і чищення АКП, перевірку кріплення деталей і вузлів, регулювання, перевірка працездатності – раз на тиждень, заміна картриджа  - два рази на місяць. Один раз на півроку підрядник має робити повне регламентне технічне обслуговування пристроїв", - пишуть у ХАЦ.

Також за договором має відбуватися перевірка автоматів видачі квитків та якість друку квитків.

Засновником фірми, яка виграла тендер, ТОВ "НВП "Программетр" є Сергій Соколов, а от раніше нею керував Олександр Ладоненко. Він же був директором і колишнього підрядника з обслуговування АКП в метро - ТОВ "Турнікет-М". Ця фірма отримувала гроші за обслуговування від КП "Харківський метрополітен" протягом кількох років. На той час нею володів Іван Кравцов - людина з оточення директора Харківського метро В'ячеслава Стаматіна.

Нинішній засновник ТОВ "НВП "Программетр" - Сергій Соколов - вже брав участь у корупційних оборудках. Раніше він значився засновником фірми ТОВ "Скай Лайн", яку підозрювали у неправомірному укладанні угоди з "Харківгорліфтом".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що харківський університет нелегально зараховує іноземних студентів, підробляє для них документи та, навіть, створив підставні фірми, які збирають зі студентів хабарі для здачі сесій.

Читайте также