Турецький Louis Vuitton: як узбеки возять контрабанду зі Стамбулу в Харків

Двоє громадян Узбекистану везли з Турції брендове взуття та одяг і намагалися пронести його повз митний контроль

СБУ спільно з Держмитслужбою затримали велику партію контрабанди з елітними брендами, яку намагалися провезти через державний кордон у Харківському аеропорті. Про це повідомила прес-служба Слобожанської митниці.

Правоохоронці виявили партію жіночих кросівок відомих брендів "LOUIS VUITTON", "DOLCE&GABBANA", "GUCCI" та  чоловічі спортивні костюми “NIKE” і  джинси "ARMANI".

"Пасажири авіарейсу “Стамбул-Харків”, громадянин  та громадянка Узбекистану, обрали форму проходження митного контролю " зелений коридор”, але співробітниками МП Аеропорт Харків було прийнято рішення про проведення митного огляду багажу та ручної поклажі громадян за допомогою рентгенівської транспортерної доглядової установки RAPISKAN. За результатами перегляду було виявлено наявність  товарів в обсягах, які можуть підлягати декларуванню. Коли розпакували багаж чоловіка, то виявили жіноче спортивне взуття відомих брендових марок різних розмірів в асортименті та без ознак використання. У жінки виявлено повний асортимент товарів для чоловіків —  спортивні костюми, комплекти з футболок, штанів та курток, джинси, паски. Увесь товар також без ознак використання та різних розмірів", - йдеться у повідомленні.

Обидва зловмисники заявили деклараційну вартість товару 376 євро - за кросівки та 860 євро - за костюми. Працівниками митниці було прийняте рішення про проведення додаткового визначення вартості товару та надіслали відповідний запит до Харківського управління експертиз та досліджень Держмитслужби.

Експертиза виявила, що справжня вартість товарів перевищила озвучену пасажирами у декілька разів і склала приблизно 2034,82 євро.

Згідно законодавства, одна особа може перевозити через кордон без письмового декларування та сплати митних зборів товар вартістю не більше 1000 євро.

Дії, вчинені громадянами Узбекистану, є порушенням митних правил, на них складено протоколи. Незаконно ввезений на територію України товар вилучено.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що чоловік у Харкові знайшов коноплю, зірвав її та приніс додому, де висушив, подрібнив та зберігав у пластикових пакетах, суд за це призначив йому 4 роки ув'язнення.

Читайте также