На Харківщині чоловік знайшов коноплю, зірвав її та відніс додому: Суд звинуватив в зберіганні «особливо небезпечної наркотичної речовини»

Суд звинуватив чоловіка в зберіганні «особливо небезпечної наркотичної речовини»

иУ вересні 2020 року на околиці Барвінкове чоловік знайшов кілька дикорослих кущів конопель, зірвав їх та відніс додому. Там він висушив їх, подрібнив та помістив в полімерні пакети, які зберігав у гаражі та на кухні Відповідну справу опублікували 17 березня 2021.

Силовики 9 листопада провели обшуки у чоловіка вдома та вилучили канабіс разом з саморобним пристроєм для куріння. За даними правоохоронців, загальна маса в перерахунку на суху речовину становить - 76,768. Відзначається, що чоловік зберігав коноплю виключно для себе. Цікаво, що перед приходом поліції до чоловіка прийшов друг, разом з яким вони покурили "особливо небезпечний наркотичний засіб".

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області визнав чоловіка винним на підставі частини 1 статті 70, частини 1 статті 72 КК за сукупністю кримінальних правопорушень. Йому призначили покарання у вигляді 4 років позбавлення волі. Однак відповідно до вимоги статті 75 КК України його звільнили та призначили випробувальний термін - 3  роки. Також суд виписав штраф в 1961 гривню та 40 копійок.

Нагадаємо, харківські поліціянти за добу, 14 березня, зловили 10 осіб, у яких при собі були заборонені речовини. За незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів передбачена кримінальна відповідальність.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися