Відомого кримінального авторитета з Харкова випустили із СІЗО за гроші

У Харкові триває суд над "Ізотом"

Харківського кримінального авторитету "Ізота" випустили із СІЗО під заставу у мільйон гривень. Про це розповіли на сайті Police Сontrol Ukraine, посилаючись на своїх людей у правоохоронних органах.

Нагадаємо, "Ізота" взяли під варту ще 12 листопада 2020 року. Правоохоронці вилучили в авторитета особисті дані, автомобілі та різну зброю. До цього "Ізота" вже затримували ще у лютому 2018 року у Харкові, проте лише через два місяці знову оголосили у розшук.

Вже 30 вересня 2021 року Дзержинський районний суд Харкова частково задовольнив клопотання прокурора про продовження обвинуваченого терміну запобіжного заходу у розмірі утримання під заставу в 1 млн грн. Після цього адвокат "Ізота" подав апеляційну скаргу, в якій просив суд обрати інший запобіжний захід і знизити суму застави до 190,3 тис. гривень. Проте суд відмовив.

Кримінальні новини:

Харківська обласна прокуратура повідомила про підозру чоловіка, який "дивився" по Харківському СІЗО. Під час досудового розслідування було встановлено, що у 2020 році відбулися "злочинні збори" ("сходки") з використанням телефонів, на яких за протекторатом "загальновизнаних у кримінальному світі суб'єктів підвищеного злочинного впливу" було призначено "смотрящого" за СІЗО Харкова. Він забезпечував дотримання злодійських "законів" поведінки ("понять").

Кримінального авторитета Вадима Ізотова на прізвисько "Ізот" затримали співробітники СБУ у Сумах, коли той зламував автомобіль. "Смотрящий" за Харківською областю переховувався від правосуддя з 2017 року, коли у липні прибув на Lexus на паркувальний майданчик у Шевченківському районі біля церкви. Там чоловік перехопив сигнал сигналізації та отримав доступ до автомобіля Mazda. Проникнувши в авто, він поцупив 25 тисяч доларів.

Читайте также