Вбивство Мирослави Третяк: з'явилися нові деталі

Адвокат потерпілих заявляє про брехню селищного голови у суді

Представник сім'ї Мирослави Третяк, 6-річної дівчинки, яку жорстоко вбили у липні 2021 року, заявив, що про агресивну поведінку підозрюваного у вбивстві хлопця знав Старосалтівський селищний голова, попри те, що той у суді заявляв протилежне. Про це повідомляє видання "Суспільне".

Як зазначає адвокат сім'ї Артем Донець, ці слова підтверджуються документами, доданими до апеляційної заяви.

"У нас є документи, вони у нас з'явилися вже після ухвалення постанови Вовчанським судом — про те, що сільська рада та управління соціального захисту знали та один одного повідомляли про цього хлопця. Тому, гадаю, буде ще одне кримінальне провадження. Є документальні підтвердження та їх додано як одну з підстав апеляційної скарги", - розповів Донець.

Селищний глава Едуард Коновалов, як пише видання, говорив у своєму коментарі про те, що скарг на хлопця жодного разу не надходило від місцевих мешканців.

"Мені дуже шкода. Але так вийшло, що жодного звернення не було", - говорив Коновалов.

Також селищний глава зазначав, що підозрюваний раніше не перебував на обліку у поліції та соцслужби.

Нагадаємо, 28 липня 2021 року у селищі Старий Салтів Харківської області пропала 6-річна Мирослава Третьяк. Дівчинка вирушила на прогулянку, з якою не повернулася. Незабаром організували пошуки, на які вийшли волонтери, поліція, родичі, небайдужі мешканці села. Було встановлено, що дитина того дня гуляла з 13-річним односельцем.

Вночі Мирославу знайшли по-звірячому вбитою в покинутій будівлі на території селища. На її тілі були сліди насильницької смерті. Як виявилося, дівчинка померла внаслідок удару по голові.

Правоохоронці вийшли на слід убивці малолітньої дівчинки. Ним виявився 13-річний місцевий мешканець, із яким Мирославу бачили у день трагедії. Спочатку свою провину підліток визнав лише частково, але після вироку повністю погодився зі звинуваченнями.

Читайте также