З'явилися нові подробиці розслідування вбивства 6-річної Мирослави Третяк під Харковом

Адвокат сім'ї загиблої заявляє, що дівчинка була вбита "брутальним способом"

Адвокат сім'ї загиблої 6-річної Мирослави Третяк Артем Донець підтвердив факт зґвалтування дівчинки. Клопотання про застосування до 13-річного підозрюваного у вбивстві дитини в Харківській області знаходиться на розгляді Вовчанського районного суду. Про це правозахисник повідомив під час пресконференції, в середу, 20 жовтня, передає   Depo.Харьков.

"У Вовчанському районному суді розглядається справа, яка стосується примусових заходів виховного характеру. І особа, яка найбільш ймовірно вчинила цей злочин, 13-річний хлопець, сусід Мирослави - сім'ї жили в сусідніх квартирах, є особою, яка згідно із законом не може бути притягнута до кримінальної відповідальності у цій справі, - сказав Донець. - Мова йде про вбивство і зґвалтування".

Адвокат підкреслив, що єдиним покаранням можуть бути виховні заходи. Донець заявив, що можливим варіантом подібних заходів є поміщення особи в спеціальну виховно-корекційну установу.

Однак, на думку батьків убитої дівчинки, і за особистим переконанням самого адвоката, подібні заходи щодо такого жахливого злочину, є занадто м'якими й повністю не відповідають вимогам, висунутими батьками.

Крім того, Донець додав, що 6-річна Мирослава була вбита "брутальним способом".

Нагадаємо, що 28 липня Україну шокувала звістка про жорстоке вбивство дівчинки в селищі Старий Салтів Харківської області. Вночі тіло дитини з ознаками насильницької смерті виявили в старій будівлі селища. Того трагічного дня Мирослава вирушила на прогулянку, з якої не повернулася.

Стало відомо, що дівчинка померла внаслідок удару по голові. Правоохоронці підозрюють у скоєнні злочину місцевого 13-річного хлопця.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися