До Харкова йде спека і посуха: синоптики розповіли, якою буде погода в регіоні

У Харківській області у вівторок не буде опадів

У Харківську область йде повітря з Центральної Азії. Що буде з погодою, розповіли в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Зазначається, що у вівторок, 22 червня, буде суха і спекотна погода. При цьому протягом всього дня жителі будуть спостерігати мінливу хмарність. Ніяких опадів синоптики не прогнозують. Вітер буде східний від 7 до 12 м/с.

Температура повітря в Харківській області вночі протримається в діапазоні 17-22 °С, а вдень підніметься до 29-34 °С. У самому Харкові діапазон буде трохи іншим: вночі від 19 до 21 °С, а вдень - від 31 до 33 °С.

Також у центрі гідрометеорології поділилися температурними рекордами в Харківській області, зафіксованими 22 червня. Максимальну температуру у 34,3 °С фіксували ще у 2019 році, мінімальну ж температуру у 8,1 °С - у 1959 році.

Довідка. Сьогодні, 21 червня, рівно о 06:30 ранку за Києвом Сонце досягло самої північної точки екліптики в Північній півкулі. Це неймовірно цікаве астрономічне явище називається Літнім сонцестоянням, коли Сонце знаходиться прямо над тропіками (Північний тропік), а його промені падають в обідню пору на правий кут. В Україні сьогодні кут Сонця не 90 °, але все ж він буде найбільшим серед всіх днів року.

Раніше "Коментарі" розповідали, що у Харкові на Журавлівці потонула 15-річна дівчина. Відомо, що вона відпочивала на річці з друзями. Всі спілкувалися і не помітили пропажу своєї подруги. Люди відразу ж кинулися шукати її у воді, але каламутне дно ускладнило процес.

Коли дівчину дістали, вона вже не дихала. Бригада швидкої допомоги намагалася відкачати її, але все було марно.


Читайте также