"День Перемоги" від Терехова розчарував прозахідного виборця в Харкові, - експерт

Ігор Терехов пропіарився на 9 травні

Політичний експерт Юрій Гаврилечко вважає, що в.о. мера Харкова Ігор Терехов перестав бути кандидатом для проєвропейських жителів Харкова, оскільки позиціонує себе, як проросійського політика. Відповідну заяву експерт опублікував в блозі на сайті "Цензор. Ні".

За словами Гаврилечко, у проєвропейськи орієнтованих жителів Харкова зараз нібито культурний шок після заяв Терехова, що в Харкові урочисто пройде 9 травня і місто готується до свята.

"Раніше Терехов ніколи не коментував складні політичні питання. А тепер він спробував наслідувати Геннадія Кернеса і потрапив в халепу. Адже, що дозволено Юпітеру, то від інших сприймається зовсім інакше... Якщо раніше у проєвропейського електорату ще були якісь ілюзії і надії щодо Терехова, то сьогодні їм прийшов кінець. Своїми заявами з приводу 9 травня Терехов дав підстави вважати себе скоріше проросійським кандидатом", - написав Гаврилечко.

На думку експерта, такими діями Терехов сам собі "зробив ведмежу послугу". Гаврилечко вважає, що спроба зіграти на пострадянській ностальгії та під новим соусом згодувати людям радянські тези - досить незграбна та нібито вона неминуче буде коштувати Терехова симпатій молодої частини електорату.

"І це політтехнологічна помилка - вважати, що харків'яни абсолютно чужі Європі та прагненню до ЄС. Проєвропейськи орієнтовані жителі міста, в результаті, неминуче "відкочують" від Терехова подалі. І, можливо, це дійсно стане днем Перемоги, але зовсім не для нього", - підсумував Гаврилечко.

Нагадаємо, дострокові вибори харківського міського голови перенесли на 31 жовтня 2021 року. Політолог Кирило Молчанов, коментуючи результати соціологічного опитування, заявив, що причиною перенесення стала беззастережна симпатія харків'ян до колишнього мера Харкова Михайла Добкіна.




Читайте также