Терехов переніс вибори на осінь, тому що навесні начисто програвав Добкіну, - політолог Молчанов

У Харкові за соцопитуваннями Добкін переганяє Терехова

Терехов переніс вибори на осінь шляхом "нехитрих маніпуляцій", оскільки програв би Михайлу Добкіну навесні. Про це на своїй сторінці в "Фейсбуці" написав політолог Кирило Молчанов, коментуючи результати соціологічного опитування.

Молчанов зазначив, що "Українська соціологічна платформа", 28 березня, провела опитування серед харків'ян. Результати показали, що симпатії Харкова зараз однозначно на стороні Добкіна.

Політолог навів дані соціологів, за якими, якби перший тур виборів - як і слід було - пройшов 28 березня, то Михайло Добкін отримав би 35,05% голосів, а його головний суперник Ігор Терехов - 29,3%. Обидва, таким чином, виходили б у другий тур, і там перемога Добкіна була б безперечною: з опитаних харків'ян 44,1% за Добкіна, 39,4% - за Терехова.

"Ці дані дають вичерпну відповідь на питання чому ж вибори мера в Харкові призначені на 31 жовтня, а не були проведені 28 березня. Ігор Терехов дуже хоче змінити свій статус з тимчасового мера на постійного, але рейтингом не вийшов. Цю ситуацію прекрасно розуміють і його спонсори в Києві та Харкові – Терехову дали час наростити рейтинг", - зазначив Молчанов.

З технічною стороною питання, за його словами, Терехов "впорався за допомогою нехитрих маніпуляцій: спочатку відправив у Верховну Раду неповний пакет документів для призначення позачергових виборів, а потім затягував з оформленням потрібних паперів – свідоцтвом про смерть Геннадія Кернеса, завіреним міськрадою, та рішенням міськради про дострокове припинення повноважень міського голови Харкова Геннадія Кернеса. Верховна Рада отримала ці документи тільки 3 березня, а щоб призначити вибори на 28 березня, ВР повинна була прийняти відповідне рішення ще в кінці січня".

"Отже, Терехов отримав додаткові 7 місяців, щоб виправдати довіру своїх спонсорів і розгойдати свій рейтинг. Хоча якщо називати речі своїми іменами, то ці 7 місяців він просто вкрав у харків'ян. І не факт, що воно піде йому на користь. Судячи з новин з Харкова, Терехов системно завалює роботу по всіх важливих напрямках – по ковіду, по екологічним проблемам, з ремонтів будівель, ЖКГ. А, згадав – він же затіяв грандіозну перебудову Харківського зоопарку, там тільки на один ремонт вольєра для мавп Терехов виділить із міського бюджету 35 мільйонів гривень. Ну, може мавпи за нього і будуть голосувати", - підсумував політолог.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися