Михайло Добкін про флагшток, що впав: "Я категорично проти гігантоманії"

Бюджетні кошти, що витрачають на величезні флагштоки у всіх областях, можна було б використати на покращення соціальної інфраструктури

Величезні кошти, які кожна область витратила на флагштоки до Дня прапору, корисніше було б витратити на інші потреби людей. Про це повідомив очільник ГО "Наш Дім — Харків", міський голова Харкова у 2006-2010 роках Михайло Добкін на одній із зустрічей з харків'янами у "ДОБКІН ХАБі".

Політик прокоментував новину про херсонський флагшток, що впав під час першої ж репетиції підняття прапор, і пояснив, що він "категорично проти гігантоманії".

За його словами, на зведення флагштоків до Дня Прапору та Незалежності було виділено понад 200 млн гривень. Якщо порівнювати з масштабами країни, то сума незначна, але у менших масштабах  — це кошти, за які можна створити нову школу з нуля, усю будівлю, фундамент та усе необхідне.

Михайло Добкін зазначив, що не пам'ятає, аби після його каденції мера Харкова у місті відкрили бодай одну школу на пустому місці.

"Якщо їхати від Сумської у бік проспекту Науки, трохи не доїжджаючи Медуніверситету, є флагшток, про це знають усі харків'яни. Він великий, ми його будували якраз до 23 серпня. Адже це День міста у Харкові та День прапору в Україні. Там відбувалися усі урочистості, що стосуються прапору, вишиковувався почесний караул і т.д.", - зазначив політик.

За його словами, це досить великий флагшток, а новий буде хіба що на 10-20 метрів вищим, проте він все одно не вартий тих 25 млн гривень, які на нього витрачають.

"Я за ці кошти б відремонтував 5-7 дахів у багатоповерхівках — це вирішило б проблеми великої кількості людей і не вбило б у мені любов до свята державного прапора. Гадаю, стріхи все ж важливіші", - розповів Михайло Добкін.

Нагадаємо, що у 17 областях України за прикладом Києва встановлюють величезні флагштоки для державного прапора. Один такий флагшток у Херсоні впав під час першої ж репетиції, на нього витратили 8 млн гривень.

"Коментарі" також повідомляли про те, що Михайло Добкін пообіцяв захищати інтереси Харкова перед центральною владою. Він розповів, що у столиці його прізвище усім добре відоме, і хоча вона не всім подобається, з його думкою там рахуються.

"Якщо я матиму повноваження від імені містян Харкова, мої сили та впливовість на них помножиться на півтора мільйона мешканців Харкова", - пояснив політик. За його словами, він "не злізе" із центральної влади у серйозних питаннях, що стосуються структурних проблем.

Читайте также