У Харкові тренувалися піднімати найвищий у Європі прапор - де розташований (відео)

Висота, на яку підняли Державний Прапор, сягає 110 метрів

Пізно ввечері 19 серпня у Харкові провели репетицію з урочистого підняття Державного прапору. Про те, як усе відбувалося, показали на відео, які очевидці надсилали у харківські канали Telegram.

Величезний стяг довжиною 15 метрів та шириною 22,5 метри підняли на новозведений до Дня Незалежності флагшток. Він розташований на перехресті Клочківської вулиці та Соборного узвозу, та є найвищим флагштоком України та Європи. Його висота складає 101 метр.

Прапор піднімали так, як того вимагає офіційна церемонія: повільно, у світлі прожекторів. Державний символ майорів на тлі нічного неба близько 15 хвилин, після цього його опустили, і величезний флагшток залишився на самоті.


Репетицію церемонії підняття прапорів ввечері 19 серпня проводили по всій Україні, де є подібні флагштоки. Їх встановлення за ініціативою Президента України відбувалося у рамках підготовки до 30-річчя незалежності України у 17 областях.

Фінансування зведення стел частково покладалося на місцеві бюджети. Найдорожчим виявився саме проєкт харківського флагштоку.


Для довідки: до будівництва флагштоку для Державного стягу у Харкові найбільшим в Україні вважався аналогічний флагшток у Києві, який встановили у минулому році за ініціативи мера Києва. Його висота складає 90 метрів.

"Коментарі" повідомляли, що на будівництво споруди з прапором у Харкові заклали 25,7 мільйони гривень. У них входить капітальний ремонт зеленої зони вздовж Сергіївського майдану, де встановлений флагшток. З них приблизно 21 мільйон вартує зведення самої стели. Усю суму у Харківській міськраді планували виділити у два транші - 10 млн у 2021 році, а решту - у наступному.



Джерело: Telegram

Андрей

21 серпня 2021, 00:28

В детстве мерили у кого писюн длиннее, а теперь дети выросли и мереются у кого флагшток длиннее! Ха...

Лолита

20 серпня 2021, 19:54

Один уже флагшток грохнулся, раздавив лексус. Лучше бы вы так повышали экономику и благосостояние граждан...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися