Ігор Терехов жорстко відреагував на коментар губернатора Білгородської області

Мер Харкова висміяв слова В'ячеслава Гладкова, назвавши його роздуми втішним маренням.

Губернатор Білгородської області В'ячеслав Гладков заявив, що найкращий спосіб вирішити "проблему обстрілів" у регіоні – "приєднати Харківську область". Мер Харкова Ігор Терехов у коментарі "Настоящему Времени" назвав це маренням, інформують "Коментарі. Харків".

"Чесно, кумедно. Смішно було чути це марення, яке говорилося. Бо що таке Білгородська область? Білгородська область винятково сприймається у Харкові, як БНР (Білгородська народна республіка). Тому говорити про якесь приєднання ще з боку росії Харкова… Знаєте, вони хотіли захопити Харків, починаючи з лютого минулого року і про щось таке говорити не доводиться. Тому те марення, яке він сказав, нехай воно буде втішним для нього, скажу так", – відповів Ігор Терехов у коментарі журналістам.

Мер Харкова зазначив, що Харків – самодостатнє українське місто, і цей факт залишиться незмінним.

"Так для довідки можу нагадати, що якщо взяти населення Білгорода – це лише один район міста Харкова. Тому теж для історії, ще дуже давно колись була Харківська область і до складу входило зокрема й місто Білгород, але до цього ми не йтимемо, але те, що стосується сьогодні суверенітету та територіальної цілісності, то Україна – суверенна держава, Харків – українське місто і було, є та буде українським містом", – наголосив Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Приєднати Харків до Білгородської області "придумали" у Росії

Губернатор Білгородської області В'ячеслав Гладков заявив про необхідність приєднати Харків до регіону, щоб припинити обстріл російських прикордонних районів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію УНІАН.

Заява прозвучала в інтерв'ю одному із російських пропагандистських каналів.

"Кореспондент: Що ще можна зробити для безпеки територій прикордонних районів?

Гладков: Харків приєднається до Білгородської області

Кореспондент: Ви вірите у цю можливість?

Гладков: Це найкращий спосіб вирішення проблеми обстрілів Білгородської області."

Варіант із припинення війни чи хоча б із припиненням обстрілів Харкова та районів Харківської області Білгородський губернатор навіть не згадав.

Читайте также