Скандальний ексзаступник мера Харкова планує очолити підприємство, за яке його судять

Тиждень тому Семен Сирота пояснив своє звільнення з міськради бажанням відпочити

У Харкові ексзаступник мера міста, який звільнився лише тиждень тому, вже подав декларацію на посаду директора одного з комунальних підприємств. Про це розповіли у Харківському антикорупційному центрі з посиланням на сайт НАЗК.

Семен Сирота опублікував декларацію кандидата на посаду директора комунального підприємства "Харківське ремонтно-будівельне підприємство". Цю установу він очолював раніше, ще до того, як став заступником харківського міського голови. Під час його очільництва КП на нього було порушено кримінальну справу. Його обвинуватили у тому, що він привласнив державні кошти та зловживав службовим становищем під час придбання "Харківським ремонтно-будівельним підприємством" спецтехніки для прибирання міста. Кримінальне провадження ведеться вже кілька років.

Наразі це підприємства очолює Олександр Ярмак, у якого підписаний контракт на рік з 15 березня 2021 року по 14 березня 2022 року.

Під час звільнення с посади заступника мера та за сумісництвом керівника Департаменту житлового господарства Харківської мерії Семен Сирота зробив заяву через чутки, які одразу оповили цей крок. Він заперечив те, що звільняється з міськради через кримінальні справи, порушені проти нього. Натомість він повідомив, що хоче відпочити та відновитися, адже нещодавно він переніс операцію на серці. Час, який у нього звільнився від роботи на посаді керівника департаменту, він планував провести зі своєю родиною.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові оператори теплопостачання звинуватили мерію у тому, що вони можуть відключити тепло для споживачів. Вони надіслали листа, у якому пояснили, що міськрада не виконує свої зобов'язання із відшкодування операторам різниці між справжньою вартістю постачання тепла та тарифами, що міськрада зобов'язала їх встановити для споживачів.

Читайте также