У Харкові постачальники опалення погрожують відключити тепло харків'янам через заборгованість Міськради

Міськрада зобов'язала операторів не піднімати тарифи та пообіцяли відшкодувати різницю між цінами для населення та реальною вартістю постачання тепла

Харківський оператор-постачальник опалення ТОВ "ТЕЦРП" звернувся до харків'ян зі скаргою на дії Міськради та повідомленням про неможливість подальшого виконання своїх зобов'язань у нинішніх умовах. Відповідні листи отримали мешканці харківської Рогані, повідомляє телеграм-канал "ХХ".

У листі йдеться про те, що у вересні між Міськрадою та операторами теплопостачання та гарячої води було підписано Меморандум, який передбачає закріплення тарифів на ці види комунальних послуг на рівня минулого року, а також недопущення підвищення на них цін для споживачів.

Директор підприємства Олександр Кочеров зазначає, що такі умови передбачають надання послуг споживачам за цінами, нижчими за економічно обґрунтовані. Відповідно до Закону України "Про ціни та ціноутворення" компенсацію різниці між встановленими тарифами та економічно обґрунтованою вартістю має виплачувати орган місцевого самоврядування, у даному випадку Харківська міськрада.

У ТОВ "ТЕЦРП" зазначили, що жодної компенсації ними отримано не було, попри численні звернення до Міськради.

Оператор теплопостачання повідомив, що у разі, якщо Міськрада так і не надасть фінансове відшкодування, підприємство не зможе сплатити свої рахунки за комунальні послуги, їхні борги примножаться, що призведе до неможливості платити заробітну плату працівникам. Внаслідок цього стане неможливою робота всієї організації, а це у підсумку спричинить припинення теплопостачання харків'янам.

picture

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові пообіцяли не підвищувати тарифи на усі послуги ЖКГ до закінчення нового опалювального сезону, тобто щонайменше - до весни.



Джерело: https://t.me/hueviykharkov

Константин

14 жовтня 2021, 14:25

Теплосети выкручивайтесь как хотите, чтоб было без повышения и тепло в домах было.

Viktoriya

13 жовтня 2021, 21:17

Отключите пожалуйста у меня, давно об этом думала!

Lion

13 жовтня 2021, 16:43

Так тарифы в отопительном сезоне 20/21 уже были повышены на 50%- 65% !!!! По сравнению с цифрами в платёжках отоп.сезона 19/20!!!! На все замечания по этому поводу ХТС никак не отреагировало, впрочем как и сам ИО мэра города!!! Куда же ещё повышать???

re3 ion

13 жовтня 2021, 10:44

Отключите у меня пожайлуста

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися