У Харкові з лікарні втекла дівчина: поліція розшукує Софію Винокурову

Дівчина зникла 1 жовтня, у суботу.

Співробітники відділу поліції № 1 ХРУП № 1 встановлюють місцезнаходження Софії Винокурової, 2006 року народження. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію відділу комунікації поліції Харківської області.

Відомо, що дівчина 1 жовтня пішла з харківської лікарні у невідомому напрямку.

Прикмети: на вигляд 15 років, зріст 158 см, худорлявої статури, русяве коротке волосся, очі зелені.

Була одягнута у світлі джинси, чорну кофту, бордову куртку, білі кросівки.

Поліція звертається до громадян, якщо вам відома будь-яка інформація про місцезнаходження розшукуваної, необхідно повідомити до відділу поліції за телефонами: "102", 0954684414, 0664579627 чи іншим зручним для вас способом.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

З примусовоїдепортації повернули багатодітну родину. До порятунку сім’ї долучилося Мінреітеграції.

 Наразі сім'я перебуває у безпечному місці. До початку повномасштабного наступу Росії родина жила звичайним життям. Діти навчалися, старші дівчата відвідували медколедж, сини ходили до коледжів. Однак після 24 лютого життя кардинально змінилося. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення пресслужби Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.  

Від початку війни сім’я переховувалася у підвалі, а Олена працювала медсестрою у підвалі лікарні. Вона не могла покинути своїх колег. Одного дня під обстріл потрапив один із синів і отримав серйозні поранення. Олена шукала шляхи, як врятувати сина і сім’ї вдалося виїхати за кордон.

“Зараз багатодітна родина вже у безпечному місці. Поранений хлопець пройде необхідне лікування та реабілітацію, а інші дітки отримають усю необхідну допомогу”, - розповіли у прес-службі відомства. Сім'я перебуває у Швейцарії.

У міністерстві нагадали, що віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук неодноразово закликала інформувати владу про випадки депортації рідних чи знайомих. Для цього потрібно телефонувати на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції 1548 або до профільного фахівця міністерства Наталії Ємець за телефоном: (050) 562-03-13. 

У Мінреінтеграції зазначили, якщо людина стала свідком незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або територію РФ, потрібно обов’язково повідомити про це.

Читайте также