З примусової депортації повернули багатодітну родину: подробиці

До порятунку сім’ї долучилося Мінреітеграції. Наразі сім'я перебуває у безпечному місці

До початку повномасштабного наступу Росії родина жила звичайним життям. Діти навчалися, старші дівчата відвідували медколедж, сини ходили до коледжів. Однак після 24 лютого життя кардинально змінилося. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення пресслужби Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

 Від початку війни сімя переховувалася у підвалі, а Олена працювала медсестрою у підвалі лікарні. Вона не могла могла покинути своїх колег. Одного дня під обстріл потрапив один із синів і отримав серйозні поранення. Олена шукала шляхи, як врятувати сина і сім’ї вдалося виїхати за кордон.

“Зараз багатодітна родина вже у безпечному місці. Поранений хлопець пройде необхідне лікування та реабілітацію, а інші дітки отримають усю необхідну допомогу”, - розповіли у пресслужбі відомства. Сім'я перебуває у Швейцарія.

У міністерстві нагадали, що віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук неодноразово закликала інформувати владу про випадки депортації рідних чи знайомих. Для цього потрібно телефонувати на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції 1548 або до профільного фахівця міністерства Наталії Ємець за телефоном: (050) 562-03-13. 

У Мінреінтеграції зазначили, якщо людина стала свідком незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або територію РФ, потрібно обов’язково повідомити про це.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині триває евакуація жителів з деокупованих районів. Адже загроза залишається - ворог продовжує обстрілювати населені пункти.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися