В одній зі шкіл Харківщини вилучили сотні книжок: деталі

В одній зі шкіл на звільненій Ізюмщині вилучили сотні підручників РФ

10 листопада прокурори Ізюмської окружної прокуратури Харківської області спільно зі слідчими поліції оглянули Богуславську загальноосвітню школу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

У школі знайшли підтвердження спроб окупантів впровадити російську освіту на Харківщині. 

Окупанти перетворили шкільні кабінети на склад книжок Російської Федерації. Правоохоронці вилучили понад 500 підручників російського зразка для учнів 1-11 класів. Підручники були з математики, фізики, літератури, інформатики, алгебри, геометрії, історії.

“Агітація, пропаганда та виховання “русского духа и патриотизма” — основні цілі російської так званої навчальної програми”, - розповіли у прокуратурі. 

Російські підручники долучать як речові докази до кримінальних проваджень за фактами колабораційної діяльності.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що під час тимчасової окупації загарбники намагалися запровадити на Харківщині освіту за стандартами Росії. Прокурори разом із правоохоронцями та прикордонниками оглянули медичний коледж у Вовчанську та вилучили деякі знахідки.

Серед вилученого у медколеджі: 

  • освітня програма за стандартами РФ;

  • бухгалтерські відомості по виплатах заробітної плати викладацькому складу у рублях;  

  • список персоналу для отримання російських сім-карт;

  • дипломи зразка РФ, підписані так званим “главой ВГА Харьковской области”.

Прокурори вилучили докази злочинів Росії на території України. Надалі вони їх будуть використовувати для повного та всебічного розслідування злочинів країни-агресора та колаборантів.


Читайте также