Окупанти намагалися запровадити освіту РФ на Харківщині: докази

Прокурори вилучили в медичному коледжі у Вовчанську дипломи зразка РФ

Під час тимчасової окупації загарбники намагалися запровадити на Харківщині освіту за стандартами Росії. Прокурори разом із правоохоронцями та прикордонниками оглянули медичний коледж у Вовчанську та вилучили деякі знахідки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Серед вилученого у медколеджі:

  • освітня програма за стандартами РФ;

  • бухгалтерські відомості по виплатах заробітної плати викладацькому складу у рублях; 

  • список персоналу для отримання російських сім-карт;

  • дипломи зразка РФ, підписані так званим “главой ВГА Харьковской области”.

pictureПрокурори вилучили докази злочинів Росії на території України. Надалі вони їх використають для повного та всебічного розслідування злочинів країни-агресора та колаборантів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині прокурори продовжують виявляти громадян, які підтримували тимчасову окупацію та допомагали російським окупантам.

У деокупованому селі Липці викрили колаборантку. Слідство встановило, що під час тимчасової окупації місцева мешканка запропонувала військовослужбовцям РФ свою допомогу. 31-річна жінка, в обмін на прихильність російських військових, передавала загарбникам харчові продукти, алкогольні напої, готувала їм їжу і прала одяг.  Прокурори Харківської окружної прокуратури затвердили та направили  до суду стосовно колаборантки обвинувальний акт за ч. 4 ст. 111-1 КК України.

Крім того, завершили досудове розслідування стосовно 52-річного харків’янина. Правопорушник протягом березня-квітня 2022 року публікував на власній сторінці у соціальній мережі дописи антиукраїнського змісту.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися