У Харкові судитимуть чоловіків за організацію незаконної схеми заробітку: що відомо (ФОТО)

Продукцію “бізнесмени” зберігали та виготовляли у складських приміщеннях на території м. Харкова та Харківської області

Харківська обласна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо трьох чоловіків. Їм інкримінують незаконне зберігання, транспортування з метою збуту та збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв, спирту етилового, незаконне виготовлення алкогольних напоїв, вчинених у складі організованої групи (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 204 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Досудове розслідування встановило, що у квітні 2021 року батько, син та їхній спільний знайомий організували незаконну схему заробітку. Вони закуповували незаконно виготовлений етиловий спирт. Частину спирту вони реалізовували гуртовим покупцям, а з іншої виготовляли алкогольні напої під виглядом відомих українських та іноземних товаровиробників. “Елітний” алкоголь також продавали. 

Продукцію “бізнесмени” зберігали та виготовляли у складських приміщеннях на території м. Харкова та Харківської області.

Правоохоронці на початку червня 2022 року провели обшуки. Представники поліції виявили та вилучили майже 5 тис. літрів спирту, понад 22 тис. пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку, обладнання та сировину для виготовлення спирту, балони та фільтри, цукрові ароматизатори тощо на загальну суму понад 4 млн гривень.

Справу розглядатимуть у Ленінському районному суді м. Харкова. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Окружна прокуратура через суд вимагає від підприємства повернути Харківській міській раді земельну ділянку вартістю майже 220 млн грн.


Читайте также