Прокуратура звернулася до суду, щоб повернути громаді Харкова земельну ділянку

Прокуратура пропонує розірвати договір оренди землі та повернути місту земельну ділянку вартістю близько 220 млн грн

Окружна прокуратура через суд вимагає від підприємства повернути Харківській міській раді земельну ділянку вартістю майже 220 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Керівник Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова подав до суду позовну заяву в інтересах держави до ТОВ. Прокуратура пропонує у судовому порядку розірвати договір оренди землі та повернути місту земельну ділянку вартістю близько 220 млн гривень.

У прокуратурі повідомили, що у 2004 році на той момент Дергачівська районна державна адміністрація та одне з підприємств уклали договір оренди земельної ділянки. Проща ділянки склала понад 6 га. Землю планували використати під будівництво станції технічного обслуговування автомобілів з автомийкою та хімчисткою. 

У 2012 році вказана земельна ділянка була віднесена до меж міста Харкова по проспекту Лозовеньківському.

Орендодавець, підписуючи договір оренди, розраховував, що підприємство побудує СТО з автомийкою та хімчисткою, однак ТОВ так і не розпочато будівництво вже протягом 18 років.

Тож підприємство-орендар не тільки порушило умови договору оренди землі, але й взагалі не отримало дозвільні документи, які надають право на виконання будівельних робіт. Вказані обставини унеможливлюють ефективне використання вказаної земельної ділянки.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що керівник Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова подав позов до суду в інтересах держави до державного підприємства та ТОВ щодо розірвання договору про закупівлю послуг.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися