На Харківщині правоохоронців підозрюють у інсценуванні злочину заради підвищення показників

У прокуратурі кажуть, що таким чином поліцейські штучно підвищували показники з виявлення чорних лісорубів

На Харківщині повідомили про підозру трьом поліцейським Борівського відділення поліції, які, за даними слідства, притягнули до кримінальної відповідальності невинну людину. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у прес-службі прокуратури Харківської області.

Так, у прокуратурі повідомляють, що правоохоронці для підвищення показників з виявлення незаконної порубки лісу, інсценували злочин та штучно створили його докази.

За даними слідства, співробітники поліції доставили на місце завчасної порубки 9-ти сосен у Борівському районі області 51-річного місцевого мешканця. Вони ж дали йому бензопилу та, пообіцяли сплатити гроші за те, що він візьме на себе кримінальну відповідальність за злочин, який він не скоював. 

Потім у поліції відкрили кримінальну справу та повідомили чоловіку про підозру у вчиненні незаконної порубки лісу. Про успішне "розслідування" поліцейські відзвітували на офіційному сайті ГУНП в Харківській області.

Начальнику одного з секторів поліції повідомили про підозру за фактом організації притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності слідчим, поєднане зі штучним створенням доказів обвинувачення або іншою фальсифікацією (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 372 КК України).

Одному з керівників відділення поліції - за фактом підбурювання до притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності слідчим, поєднане зі штучним створенням доказів обвинувачення або іншою фальсифікацією (ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 372 КК України).

Слідчому поліції - за фактом притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності слідчим, поєднане зі штучним створенням доказів обвинувачення або іншою фальсифікацією (ч. 2 ст. 372 КК України).

Наразі перевіряється причетність інших працівників поліції до скоєння цього злочину.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що правоохоронців, яких підозрюють у "кришуванні" чорних лісорубів на Харківщині, відправили до СІЗО.


Читайте также