Копів, яких підозрюють у «кришуванні» чорних лісорубів на Харківщині, відправили до СІЗО

Поліцейські можуть вийти на свободу, сплативши застави

У четвер, 15 квітня, Октябрський районний суд Полтави обрав запобіжні заходи харківським поліцейським, яких підозрюють у "кришуванні" чорних лісорубів. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у  прес-службі прокуратури Харківської області.

Повідомляється, що всіх чотирьох правоохоронців суд взяв під варту на 60 діб. Проте вони можуть вийти на свободу сплативши застави. 

Розмір застави для кожного з правоохоронців визначили різний: 630 600 гривень, 420 400 гривень, 399 380 гривень та 147 140 гривень.

Оперуповноваженого сектору кримінальної поліції, начальника одного з секторів реагування патрульної поліції та двох поліцейських сектору реагування патрульної поліції підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 365, ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 246 КК України (перевищення службових повноважень працівниками правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки,  пособництво у порубці лісу, що спричинило тяжкі наслідки).

Максимальна санкція статей передбачає до 10 років за гратами з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що підозрювані правоохоронці - співробітники Валківського відділу поліції на Харківщині. За версією слідства поліцейські "кришували" чорних лісорубів. Зокрема, супроводжували автотранспорт, який перевозив незаконно зрубану деревину, надавали службову інформацію про заплановані заходи з виявлення незаконної вирубки лісу тощо.

Крім того, про підозру щодо незаконної порубки лісу повідомили ще 11 цивільним особам. Орієнтовні збитки від їх діяльності оцінюють у 300 мільйонів гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися