Стало відомо, що трапилося у Харківській області

Жителям Харківської області нагадали про високу мінну небезпеку

У суботу 18 червня, у с. Токарівка Харківського району трапився нещасний випадок, внаслідок якого чоловік отримав мінно-вибухову травму. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області.

У ДСНС розповіли, що 18 червня 52-річний мешканець деокупованого с. Токарівка Дергачівської громади випадково наступив на ворожу протипіхотну міну ПФМ-1 “Пелюстка”, яка знаходилась у високій траві. У результаті вибуху чоловік отримав травматичну ампутацію пальців правої ступні. Наразі постраждалий перебуває на лікуванні у медичному закладі.

У ДСНС звернулися до всіх з проханням бути максимально обережними та завжди пам’ятати про високу мінну небезпеку. “Нехтування правилами безпеки може призвести до непоправних наслідків. Не рухайтесь невідомими чи не перевіреними ґрунтовими дорогами. Не чіпайте будь-які підозрілі та незнайомі предмети. Не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під ворожою окупацією”, - наголосили у ДСНС.

У разі виявлення підозрілого предмета громадян просять повідомляти в ДСНС або Нацполіцію за телефонами "101", "102" або "112".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що понеділок, 19 червня, розпочалася чотириста вісімдесят перша доба повномасштабного вторгнення Росії на територію України. У зведенні Генштабу ЗСУ зазначено, що на Слобожанському напрямку окупанти протягом доби завдали авіаційних ударів по населених пунктах Огірцеве, Бударки та Веселе Харківської області.


Читайте также