Генштаб ЗСУ про наступ та масований обстріл Харківської області

Протягом минулої доби окупанти завдали 59 авіаційних ударів

У понеділок, 19 червня, розпочалася чотириста вісімдесят перша доба повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генштабу ЗСУ. 

У зведенні Генштабу зазначено, що на Слобожанському напрямку окупанти протягом доби завдали авіаційних ударів по населених пунктах Огірцеве, Бударки та Веселе Харківської області.

Також на Харківщині під мінометні та артилерійські обстріли потрапили населені пункти Велика Писарівка, Гур'їв Козачок, Ветеринарне, Вовчанськ, Бударки, Землянки, Бологівка, Одноробівка, Уди, Стрілеча, Лук’янці, Вовчанські Хутори. 

На Куп’янському напрямку ворог проводив наступальні дії у напрямку Новоселівського Луганської області. За даними Генштабу наступальні дії не мали успіху. Ворожі війська завдали авіаційного удару по Кислівці Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Куп’янськ, Кислівка, Берестове Харківської області.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що протягом минулої доби окупанти завдали 59 авіаційних ударів та здійснили понад 100 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських захисників та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зокрема, діти, пошкоджено об’єкти критичної інфраструктури, зруйновано та пошкоджено більш як 20 житлових будинків та школа.

Високою залишається ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області створили особливий центр.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися