Харків'янин ошукав 15 осіб: подробиці афери

Чоловіку загрожує максимальне покарання до 3 років позбавлення волі

У Харкові кіберполіція викрила чоловіка у скоєнні шахрайства - він розміщував оголошення щодо перевезення речей із зони бойових дій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

У поліції розповіли, що зловмисник обіцяв виконати вантажні перевезення, при цьому потрібно було внести передоплату за послугу. Після одержання грошей на банківську картку, він блокував замовників. Таким чином чоловік ошукав понад 15 потерпілих, від яких отримував від 3 до 10 тис. грн.

34-річний безробітний харків’янин розміщував в різних групах месенджера Telegram та соціальних мережах оголошення про надання послуг з перевезення речей та меблів із зони бойових дій. У листуванні з потерпілими він вказував номер банківської картки та попереджав, що без передплати не зможе надати послугу. У деяких випадках після отримання першого платежу вимагав другий платіж за пальне. Після надходження коштів блокував потерпілих.

Працівники поліції провели обшук за місцем мешкання фігуранта. Вилучили мобільні телефони та банківську картку. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання до 3 років позбавлення волі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителів Харкова та області продовжують інформувати про популярні шахрайські схеми. Так, у соцмережах шахраї під виглядом різних міжнародних організацій часто поширюють фейкові оголошення про оформлення так званої грошової допомоги. 


Читайте также