Жителям Харкова та області розповіли про небезпечну грошову допомогу: подробиці

Громадянам радять ретельно ставитися до оголошень про виплати допомоги

Жителів Харкова та області продовжують інформувати про популярні шахрайські схеми. Так, у соцмережах шахраї під виглядом різних міжнародних організацій часто поширюють фейкові оголошення про оформлення так званої грошової допомоги. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію патрульної поліції Харківської області. 

Наприклад, можна побачити повідомлення, що кожен українець може отримати грошову допомогу, і для того, щоб її отримати, потрібно заповнити заявку.

Якщо людина виконує вказівки шахраїв і вводить свою персональну банківську інформацію, то шахраї можуть отримати доступ до її банківських рахунків.

“Наголошуємо, що в жодному випадку не можна вказувати свої секретні дані банківських карток, оскільки шахраї можуть отримати доступ не лише до банківського рахунку, а також до кредитного ліміту. Люди часто думають, а ну спробую, може прийде "допомога" і дають паролі”, - наголосили у поліції.

Громадянам вчергове нагадали, що інформація про державні виплати та порядок їх отримання наведені лише на офіційних сайтах.

“Треба дуже ретельно відстежувати, за якими посиланнями ви переходите, тобто не слідувати вказівкам невідомих і в жодному разі не вводити секретні цифри картки, пін-коди. Зверніться до державної установи, проконсультуйтеся перед тим, як переходити за такими невідомими посиланнями”, - пояснили у поліції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про популярні шахрайські схеми. Як діяти, щоб уникнути загрози втрати коштів, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися