На Харківщині жінку вкусила скажена лисиця

Спеціальна комісія вже ввела карантинні обмеження

У дачному кооперативі в селі Стара Гнилиця Чугуївського району 8 вересня лисиця напала на господарку ділянки та нанесла їй покуси обох рук. Експертиза підтвердила наявність сказу у лисиці. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДПСС у Харківській області.

За поданням начальника Чугуївського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Олексія Щербака 13 вересня проведене позачергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чугуївській районній військовій адміністрації Харківської області, рішенням якої введені карантинні обмеження та запроваджені міри по ліквідації сказу на території села Стара Гнилиця Чугуївського району.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про вакцинацію проти сказу на території Лозівського району. У період з 28 серпня по 4 вересня фахівці Лозівської районної державної лікарні ветеринарної медицини проводили профілактичні щеплення тварин проти сказу. Про це повідомляють в Головному управлінні ДПСС в Харківській області.  Вакцинація проводилася одразу у трьох громадах Лозівщини, а саме: Лозівській - смт Панютине, с. Царедарівка, м. Лозова; Первомайській - м. Первомайський; Близнюківській – с. Варварівка, с. Федорівка. За результатами проведеної роботи щеплено проти сказу 209 тварин, із них: 89 собак, 81 кіт, 21 корова, 17 овець та один кінь. Заходи з профілактичних щеплень тварин проти сказу на території Лозівського району триватимуть і надалі. З графіком їх проведення можна ознайомитись на офіційних сайтах органів місцевого самоврядування району.

Читайте также