У Харкові отруїлися двоє пенсіонерів – в чому причина

Це вже другий випадок отруєння грибами в області

У Харківській області зареєстрований вже другий в поточному році випадок отруєння людини дикорослими грибами з 2 постраждалими. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України.

Пенсіонери віком 81 та 73 роки, що мешкають у м. Харків, вживали дикорослі гриби тушковані, схожі на печериці, у своїх знайомих.

Через 4 години у подружжя виникли симптоми отруєння: загальна слабкість, біль у шлунку, нудота, блювання, діарея. За медичною допомогою звернулись відразу. Наразі пенсіонери у стані середнього ступеня важкості госпіталізовані до спеціалізованого закладу охорони здоров’я.

"Шановні громадяни, вкотре нагадуємо Вам, що отруєння грибами краще попередити, ніж потім лікувати. Застерігаємо від збирання та споживання дикорослих грибів. В похилому віці через хронічні хвороби навіть умовно – їстівні та їстівні дикорослі гриби можуть викликати симптоми отруєння. У разі виникнення будь-яких симптомів отруєння, після їх вживання відразу звертайтесь за медичною допомогою", – зазначають у медичній установі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що крадуть з Центрального парку у Харкові

У Центральному парку Харкова скаржаться на недобросовісних відвідувачів парку, через яких зникають книжки у шафах буккросингу. Про це повідомив представник адміністрації парку на офіційній сторінці комунального підприємства, інформують "Коментарі. Харків".

Буккросинг має на увазі собою обмін книгами – читач бере книгу для прочитання, натомість залишає у шафі іншу книгу, або повертає на місце ту, що взяв. Проте зараз можна побачити, що шафи у парку пусті, тобто люди беруть книги, а нічого не залишають взамін. В адміністрації парку звертаються до усіх відвідувачів парку бути сумлінними та цінувати те, що робиться для харків’ян та гостей міста.

Читайте также