Харків’яни стали частіше розлучатися – невтішна статистика

Стрес, війна та дистанція стали позначатися на стосунках

Весільний бум, який тривав в Україні з початку 2022-го року, почав іти на спад. Натомість почала збільшуватися кількість розлучень, найбільші показники фіксують у серпні 2023 року. Про це свідчать дані Міністерства юстиції, надані у відповідь на журналістський запит "Телеграфу", інформують "Коментарі. Харків".

Кількість розлучень зросла

Найбільше розлучень стали фіксувати наприкінці літа, у серпні 2023 року, найбільше пар розривають свої стосунки у Києві. Для порівняння — якщо у серпні 2022-го року у столиці розірвали свої шлюби 335 пар, то у серпні 2023-го року — вже 411, це максимум, який навіть перевищує довоєнні часи.

На другому місці — Дніпропетровщина (271 розлучення у серпні), на третьому — Одещина (226), на четвертому — Харківщина (217), на п'ятому — Київщина (194). Останні місця займають Луганщина (тут взагалі розлучень та шлюбів немає зі зрозумілих причин), Херсонщина і Донеччина. Далі найнижчими є показники на заході України, на Закарпатті (50), у Чернівецькій (53), Волинській (54) та Рівненській (56) областях.

Кількість одружень теж пішла на спад.

Лише Харківська область тримається приблизно на приблизно одному рівні — 1180 минулого серпня та 1258 зараз.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

З’явилося відео з квадрокоптера наслідків терористичного акту на Харківщині (ВІДЕО)

Масштаби вбивчого удару по Харківській області показали у прокуратурі

Окупанти вбили на Харківщині 52 цивільних людей, поранено було шестеро людей, внаслідок жахливої терористочної атаки на село у Куп’янському районі. Харківська обласна прокуратура опублікувала відео наслідків жахливого удару з висоти пташиного польоту.

Читайте также