Жителів Харкова та області попередили про пастку: подробиці

Перш ніж платити за подарунок, пригадайте, чи брали ви участь в акціях або конкурсах

У поліції Харківської області розповіли про чергові шахрайські схеми та дали поради, як не потрапити на гачок шахраїв, повідомляють "Коментарі. Харків".

Одна з поширених шахрайським схем - це повідомлення про виграш подарунка. Жертва отримує дзвінок або SMS-повідомлення про виграш, наприклад, автомобіля. Людина захоплюється можливістю стати власником нової автівки та вступає в контакт з аферистами.

При цьому зловмисники наполягають, щоб отримати авто, потрібно сплатити податок у розмірі 1% від вартості призу. А потім ще виявляється, що потенційних переможців немало, а тому платити потрібно швидко.

Для “впевненості” жертві можуть надіслати посилання на сайт, де є красиві фото автомобіля та відгуки переможців попередніх акцій. Жертва швидко перераховує гроші за отриманими реквізитами. Однак у результаті жертва не отримує автівку, а гроші втрачені.

“Перш ніж платити, пригадайте, чи брали ви участь в акціях або конкурсах. Якщо пригадати не можете, ви маєте справу з шахраями. Ніколи не перераховуйте гроші незнайомцям. Якщо ви все ж таки стали жертвою зловмисників, повідомляйте про це в поліцію за номером 102”, - радять у поліції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що шахраї не тільки продають неіснуючі товари в соцмережах, а й повертають деяким покупцям гроші за недоставлений товар, однак не власні. Гроші покупцям повертає не магазин, а чергова жертва шахраїв, яка думає, що платить за товар. Детальніше про шахрайську схему та як не потрапити до рук зловмисників читайте за посиланням


Читайте также