Не пускали пацієнта на ШВЛ і били копів: у Мережі з'явилося відео бійки через COVID-19 у Харкові

Мітингувальники лягали на асфальт, щоб швидкі не проїхали на територію Харківського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення

У Мережу потрапили кадри того, як під стінами Харківського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення на Новгородській близько сотні людей мітингували проти відкриття диспансеру для прийому громадян, інфікованих коронавірусом. Люди не пускали на територію 4 швидкі, в одній з яких пацієнт з COVID-19 був підключений до апарату ШВЛ.

Мітингувальники лягали на асфальт, щоб швидкі не проїхали на територію лікарні. В результаті, сталася сутичка з поліцією, яка намагалася припинити такі дії. Дві людини отримали травми.


Слідчим відділом Шевченківського відділу поліції відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства), ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно з санкціями статей передбачає до 5 років позбавлення волі.


Читайте также