Волонтери рятують виснажених тварин із зоопарку під Харковом

На Харківщині в окремому вольєрі не годували диких тварин

У Харківській області на одній з баз відпочинку волонтери і активісти Нацкорпусу виявили приватний звіринець, в якому містяться виснажені дикі тварини. Про це на офіційній сторінці в соцмережі Facebook написала віце-президент Асоціації зоозахисних організацій України Марина Суркова.

Згідно з повідомленням, на території бази відпочинку у вольєрах з цементованими підлогами містяться 5 ведмедів (2 з яких - гімалайські), 2 лева, один тигр, одна пантера, два пелікана (у вольєрі з порожнім басейном і наполовину порожнім відром протухлої води), барани (без сіна), курипочки і фазани.

"Тварини дійсно виснажені, апатичні, в очах - безнадійність... Ні в одному вольєрі ми не знайшли слідів їжі. Керівництво цієї бази пішло на спілкування з нами і пообіцяв віддати добровільно зазначених тварин. Також вони зазначили, що зараз важкі часи (не сезон) і погодилися, що потрібна допомога у годівлі тварин", - зазначила Суркова.

Волонтери також звернулися до харків'янам за допомогою для тварин, яким необхідна їжа: м'ясо, риба, морква, буряк, яблука, сіно, зерно.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що харків'янка виходжувала 50 папуг, викинутих в зимовому лісі.


Читайте также