У Харкові чоловік намагався продати прапор, викрадений з могили військовослужбовця (ФОТО)

Яке покарання загрожує харків'янину

У Харкові чоловік викрав прапор з могили захисника та намагався його продати перехожим у Холодногірському районі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

У поліції повідомили, що 22 січня до відділу надійшло повідомлення про те, що невідомий чоловік викрав прапор з могили загиблого захисника України.

Під час відпрацювання інформації правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 41-річний раніше судимий мешканець Харкова. На одній з вулиць він намагався продати прапор перехожим за 100 або 200 гривень.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачене покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Шевченківському районі Харкова зловмисники пограбували чоловіка. У харків'янина відібрали особисті речі, мобільний телефон, навушники, 500 гривень та пневматичний пістолет.

Злочин стався 19 січня по вулиці Бакуліна. В ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили особи нападників. Ними виявилися 33 та 36-річні раніше судимі мешканці Харкова. Правоохоронці вилучили речові докази. 

Що загрожує зловмисникам та який запобіжний захід обрав суд обом підозрюваним, читайте за посиланням

Читайте также