Комунальник Харкова став учасником корупційної схеми і тепер йому загрожує термін

Підозрюваний, зловживаючи своїми повноваженнями, не виконав покладені на нього обов'язки за договором

Інженер технічного нагляду одного з комунальних підприємств Харкова постане перед судом за зловживання службовими повноваженнями. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Керівник місцевої прокуратури Олексій Лесенко розповів, що інженер технічного нагляду повинен був перевіряти обсяги і якість виконаних робіт протягом усього періоду робіт з капітального ремонту асфальтного покриття на території одного з комунальних підприємств Харкова. Однак підозрюваний, зловживаючи своїми повноваженнями, не виконав покладені на нього обов'язки за договором.

Так, завдяки діям інженера технічного нагляду, замовник підписав акт прийому виконаних ремонтних робіт і подальший перерахунок бюджетних коштів. В результаті з'явився збитків на суму майже 430 тис. грн.

"За процесуального керівництва Харківської місцевої прокуратури № 5 інженеру технічного нагляду повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 365-2, ч. 2 ст. 358 КК України (зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги, що спричинило тяжкі наслідки, та підроблення документів особою, яка здійснює професійну діяльність, пов’язану з наданням публічних послуг)", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Максимальна санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна або без такої.

У прокуратурі також нагадали, що згідно ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, провідний інженер КП "Харківські теплові мережі" хотів незаконно нажитися на відключення житлової квартири від мереж централізованого опалення, з подальшим встановленням автономного опалення.

Читайте также