В Зміїві чиновник віддав землі національного парку під дачі

На території Національного парку "Гомільшанські ліси" виділили три ділянки під будівництво літніх будиночків

У Харківській області викрили чиновника, який передав у приватні руки землі національного парку. Так, колишній керівник управління Держкомзему у Зміївському районі надав приватним особам три ділянки Національного парку "Гомільшанські ліси", на яких ті планували побудувати дачі. Як повідомили в прокуратурі Харківської області, 7 лютого слідчі повідомили чоловікові про підозру.

За інформацією начальника відділу прокуратури Юлії Ковальової, протягом 2007-2011 років екс-чиновник передав землі, які відносяться до категорії земель природно-заповідного фонду приватним особам для будівництва дачних будинків.

Під час досудового розслідування слідчі провели більше 10 обшуків, у тому числі в ГУ Держкомкадастру в Харківській області, Зміївському відділі Держкомзему та Зміївської районної державної адміністрації.

Підозрюваному інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 1 і 2 ч. ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді ув'язнення на термін до шести років. Також екс-чиновнику загрожує штраф від 8,5 тисяч до 17 тисяч гривень.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що харківська міськрада оскаржить рішення суду про допуск активістів на сесії.

Читайте также