У Харкові звільнили співробітника ресторану за расистські висловлювання

Директор мережі закладів громадського харчування приніс особисто свої вибачення

Харківська мережа ресторанів "Япошка" офіційно вибачилася перед хлопцем азійської зовнішності, який під час стажування у них чув на свою адресу расистські висловлювання. Про це розповів брат стажиста в Instagram і після цього в Instagram-акаунті "Япошки" опублікували заяву генерального директора мережі Дмитра Брезинського.

"Ми засуджуємо будь-яку дискримінацію, і ще раз приносимо свої вибачення Х'ю Хоанг за те, що йому довелося зіткнутися з проявом расизму в стінах нашої компанії.

Сьогодні нам з Х'ю Хоанг вдалося дізнатися по камерах відеоспостереження людини, який образив його. Цей хлопець жалкує про те, що трапилося і сьогодні написав повідомлення з вибаченнями Х'ю Хоанг за своєю ініціативою. Проте, ми хочемо підкреслити, що висловлювання, які він собі дозволив, неприйнятні, і прийняли рішення про його звільнення. Я не думав, що расизм - це та проблема, з якою можна зіткнутися в нашій компанії. Принципи взаємоповаги та толерантності серед співробітників дуже важливі для нас, тому ми відстоюємо їх своїми діями та будемо боротися з усіма проявами дискримінації ", - сказано в заяві.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові громадянин Туреччини на дитячому майданчику ледь не зарізав чоловіка. За даними правоохоронців, о 21:00 30 червня в поліцію звернувся 30-річний харків'янин. Він повідомив, що на дитячому майданчику біля будинку по проспекту Тракторобудівників невідомий чоловік кілька разів ударив його ножем. Також потерпілий надав детальний опис зловмисника.

Читайте также