У Харкові суд виніс вирок "борцю з педофілами"

Дівчинка за допомогою спілкування в інтернеті заманювала потерпілих у лісосмугу на ХТЗ

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок чоловікові, на рахунку якого грабежі, крадіжки та шахрайство. Про це свідчить документ, опублікований в Єдиному реєстрі судових рішень.

За даними слідства, в квітні 2015 року фігурант разом з товаришами організував схему "полювання на педофілів". Неповнолітні дівчинки двічі домовлялися в інтернеті про зустрічі з чоловіками. Коли потерпілі приходили, то їх заманювали в лісосмугу на вулиці Миру. Там "борці за моральність" били передбачуваних педофілів, змушували їх роздягатися і знімали це на відео. Під час одного з цих епізодів підсудний забрав у жертви HTC One Mini.

Крім того, на рахунку харків'янина ряд злочинів, скоєних у минулому році. У січні він виманив у знайомого телефон Samsung S-7272, у квітні викрав ще один мобільний, а в травні обікрав чужий гараж. Фінальним акордом його діяльності стала крадіжка електролобзика.

У ході розгляду чоловік визнав провину в крадіжках і шахрайстві. Свої дії він пояснив вживанням наркотичних речовин, проте заявив, що тепер покінчив з цією звичкою. Що ж стосується епізодів 2015 року, то їх фігурант пояснив боротьбою з педофілією.

За сукупності вчинених правопорушень суд засудив уродженця Харкова до чотирьох років позбавлення волі. На даний момент рішення не набуло чинності і може бути оскаржено в апеляції. Варто відзначити, що подільники чоловіка були засуджені ще в 2017 році. Один з них отримав п'ять років позбавлення волі, а другий - три роки тюрми з заміною на дворічний випробувальний термін.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що прокуратура вимагає відсторонити від посади патрульного, який підстрелив пасажира авто під Харковом.

Читайте также